A borsó fözelék nálatok rántással, vagy habarással készül piros vagy fehér?
Már többféleképpen kipróbáltam, de már csak így készítem: Isteni finom Staubolással.
A lábasba zsiradékot teszek és ha melegszik beleöntöm a konzervet vagy a blansírozott mirelit zöldborsót.
Néha megkavarva felforrósítom és megszórom 1-2 fakanál lisztel. Így kavargatom, hogy a liszt le ne süljön, majd megszórom 1 kiskanál pirospaprikával és felöntöm annyi tejjel, hogy ellepje.
Forrás után teszek bele 1.kiskanál sót, és 1. kiskanál cukrot.
Nem maradhat ki a borsófőzelék lelke az apróra vágott petrezselyem zöld.
Néha megkavarva kb 5 percig főzöm.
Nem érzitek, hogy van valami vicces abban, hogy staubolásról meg blansírozásról írok, közben konzerv borsót használtok? :)
Én a "gagyi" habart verziót szeretem. Tejföllel, meg kevés cukorral.
"Nem érzitek, hogy van valami vicces abban, hogy staubolásról meg blansírozásról írok, közben konzerv borsót használtok?"
Első hsz. vagyok... soha nem használok konzervborsót, csak frisset, vagy mirelitet.
Ha én fagyasztom le, akkor igen, blansírozom előtte...
Hagyom kiolvadni, utána forró olajban felforrósítom, rá a liszt, majd felengedem tejjel.
Mi ebben a vicces? A legtöbb főzeléket habarással készítem én is, de a zöldborsó és a zöldbab staubolással a legfinomabb... ahogy a krumplifőzelék meg rántással, hozzáadott tejföllel.
19 éve vagyok háziasszony, tényleg nem értem, mi ebben a furcsa...
Egyszer próbáltam életemben a konzervborsót, elég is volt belőle.
azóta csak szezonban frisset, szezonon kívül pedig zsenge minőségű fagyasztott borsót használok, és mint, már írtam, zsíron lepárolva, staubolással sűrítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!