Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A borsó fözelék nálatok...

A borsó fözelék nálatok rántással, vagy habarással készül piros vagy fehér?

Figyelt kérdés
2012. nov. 21. 10:21
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
fehéren, habarással, édeskésen :)
2012. nov. 21. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 göndörhajú válasza:

Már többféleképpen kipróbáltam, de már csak így készítem: Isteni finom Staubolással.

A lábasba zsiradékot teszek és ha melegszik beleöntöm a konzervet vagy a blansírozott mirelit zöldborsót.

Néha megkavarva felforrósítom és megszórom 1-2 fakanál lisztel. Így kavargatom, hogy a liszt le ne süljön, majd megszórom 1 kiskanál pirospaprikával és felöntöm annyi tejjel, hogy ellepje.

Forrás után teszek bele 1.kiskanál sót, és 1. kiskanál cukrot.

Nem maradhat ki a borsófőzelék lelke az apróra vágott petrezselyem zöld.

Néha megkavarva kb 5 percig főzöm.

2012. nov. 21. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 anonim ***** válasza:
Rántással és fehér.
2012. nov. 21. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
staubolással rózsaszínűre, egy késhegynyi pirospaprikával.
2012. nov. 21. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
staubolás, fehér
2012. nov. 21. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

Nem érzitek, hogy van valami vicces abban, hogy staubolásról meg blansírozásról írok, közben konzerv borsót használtok? :)


Én a "gagyi" habart verziót szeretem. Tejföllel, meg kevés cukorral.

2012. nov. 21. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:
Én nem érzem viccesnek és nem konzerves borsót használok a stauboláshoz. Miért szerinted olyan nagy kaland egy kis liszttel megszórni a megpárolt borsót és ezáltal besűríteni?!
2012. nov. 21. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 anonim ***** válasza:

"Nem érzitek, hogy van valami vicces abban, hogy staubolásról meg blansírozásról írok, közben konzerv borsót használtok?"


Első hsz. vagyok... soha nem használok konzervborsót, csak frisset, vagy mirelitet.

Ha én fagyasztom le, akkor igen, blansírozom előtte...


Hagyom kiolvadni, utána forró olajban felforrósítom, rá a liszt, majd felengedem tejjel.


Mi ebben a vicces? A legtöbb főzeléket habarással készítem én is, de a zöldborsó és a zöldbab staubolással a legfinomabb... ahogy a krumplifőzelék meg rántással, hozzáadott tejföllel.


19 éve vagyok háziasszony, tényleg nem értem, mi ebben a furcsa...

2012. nov. 21. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 anonim ***** válasza:
A friss borsót, vagy a bolti mirelitet természetesen előtte megpárolom... ez kimaradt. 18-as voltam.
2012. nov. 21. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:

Egyszer próbáltam életemben a konzervborsót, elég is volt belőle.

azóta csak szezonban frisset, szezonon kívül pedig zsenge minőségű fagyasztott borsót használok, és mint, már írtam, zsíron lepárolva, staubolással sűrítve.

2012. nov. 21. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!