A rántott hús készítése után maradt tojást, zsömlemorzsát még megsütitek? Nálunk, a maradék tojás, zsömlemorzsa, levesből zöldség össze kutyulva, kanállal kiszaggatva, sütve, előbb elfogy, mint a rántott hús.
A pampuska az egy lángos, vagy fánkféle.
pampuska
Fánk.
A szlovák pampuĹĄka átvétele, ez a pampuch kicsinyített formája, és ugyanarra a német Pfannkuche (palacsinta, fánk) szóra megy vissza, mint a magyar fánk. Az északi nyelvjárások szava.
>>> [link]
A "pampuska" jelentése: Fánk (főleg palóc nyelvterületen használatos kifejezés).
>>> [link]
Pampuska torta
Az uram valami curry-set szeretett volna enni, ezt neki komponáltam. Nem egy könnyű kaja, de egy szelettől garantáltam jól laksz! Én mindig csirkét használok a főzéshez, sertést mi nem nagyon eszünk.
>>> [link]
Túrós pampuska
Hozzávalók: 250 g túró, 250 g simaliszt, 4 tojás, 10 evőkanál tej, 1 sütőpor, só ...
>>> [link]
Farsangra: pampuska
Hozzávalók:
75 dkg liszt, tej, élesztő, só, cukor, 2 tojás ...
>>> [link]
PAMPUCKA vagy PAMPUSKA - Fánk, előbbi szó a palócoknál használatos.
PANAD - Régi receptekben, szakácskönyvekben olvasható. Jelentése: töltelék.
>>> [link]
Népies neve:
akác, csipkefa, ragacsfa, istenpapucsa, koronafa, magyara, pampuska.
>>> [link]
Erdélyben pánkó, de magyarlakta vidéken is tájegységenként eltérő megnevezésekkel találkozhatunk. A palócok pampuska néven emlegetik, Baranya-megyében huppancsnak keresztelték, a borsodiak pedig kreplit majszolnak.
>>> [link]
vagy PAMPUSKA - Fánk, előbbi szó a palócoknál használatos.
[szerkesztés] Panad
Régi receptekben, szakácskönyvekben olvasható. Jelentése: töltelék.
[szerkesztés] Páponya
Piros bogyótermésű növény.
>>> [link]
Lásd még: Fánk, Szárnyas, Gyümölcs, Krumpli, Káposzta
A mamám a maradék tojáshoz kevert egy kis lisztet és azt sütötte ki, ezt ő pampuskának hívta.
Mi csak simán a maradék tojást öntjük bele az olajba és azt sütjük ki.
A maradék zsemlemorzsát meg a maradék lisztet átszitáljuk és a nagyobb darabokat ami a szitában marad kidobjuk ami átment a szitán az meg megy vissza oda ahonnan jött.
mi is pampuskának hívjuk
maradék tojás+liszt+zsemlemorzsa és ez összekeverve majd kisütve melegen még szoktunk rá reszelni sajtot
Én a maradék tojásba sajtot reszelek - ha előre kitalálom, hogy rántott dolog lesz, akkor veszek egy kicsi füstölt sajtot -, teszek hozzá egy kevés maradék morzsát és kanállal beleszaggatom a zsiradékba.
A családnak annyira bejött, hogy már önálló ételként is készítem, feltétnek főzelékhez (spenóthoz) és betétnek zöldségkrémlevesbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!