Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rántott hús készítése után...

A rántott hús készítése után maradt tojást, zsömlemorzsát még megsütitek? Nálunk, a maradék tojás, zsömlemorzsa, levesből zöldség össze kutyulva, kanállal kiszaggatva, sütve, előbb elfogy, mint a rántott hús.

Figyelt kérdés
2012. nov. 18. 18:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
tojást fellipityeli a kiscicánk ,a zsemlemorzsát pedig hermetikus tárolóban tartjuk és abból panírozzuk :D
2012. nov. 18. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 nais314 válasza:
100%
mi csontatlannak hívtuk. de hallottam a pampuskát is. imádom :)
2012. nov. 18. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 anonim ***** válasza:
65%

A pampuska az egy lángos, vagy fánkféle.


pampuska

Fánk.

A szlovák pampuĹĄka átvétele, ez a pampuch kicsinyített formája, és ugyanarra a német Pfannkuche (palacsinta, fánk) szóra megy vissza, mint a magyar fánk. Az északi nyelvjárások szava.

>>> [link]


A "pampuska" jelentése: Fánk (főleg palóc nyelvterületen használatos kifejezés).

>>> [link]


Pampuska torta

Az uram valami curry-set szeretett volna enni, ezt neki komponáltam. Nem egy könnyű kaja, de egy szelettől garantáltam jól laksz! Én mindig csirkét használok a főzéshez, sertést mi nem nagyon eszünk.

>>> [link]


Túrós pampuska

Hozzávalók: 250 g túró, 250 g simaliszt, 4 tojás, 10 evőkanál tej, 1 sütőpor, só ...

>>> [link]


Farsangra: pampuska

Hozzávalók:

75 dkg liszt, tej, élesztő, só, cukor, 2 tojás ...

>>> [link]


PAMPUCKA vagy PAMPUSKA - Fánk, előbbi szó a palócoknál használatos.

PANAD - Régi receptekben, szakácskönyvekben olvasható. Jelentése: töltelék.

>>> [link]


Népies neve:

akác, csipkefa, ragacsfa, istenpapucsa, koronafa, magyara, pampuska.

>>> [link]


Erdélyben pánkó, de magyarlakta vidéken is tájegységenként eltérő megnevezésekkel találkozhatunk. A palócok pampuska néven emlegetik, Baranya-megyében huppancsnak keresztelték, a borsodiak pedig kreplit majszolnak.

>>> [link]


vagy PAMPUSKA - Fánk, előbbi szó a palócoknál használatos.

[szerkesztés] Panad

Régi receptekben, szakácskönyvekben olvasható. Jelentése: töltelék.

[szerkesztés] Páponya

Piros bogyótermésű növény.

>>> [link]


Lásd még: Fánk, Szárnyas, Gyümölcs, Krumpli, Káposzta

2012. nov. 18. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 bumbi02 ***** válasza:
100%
Mi prézlipogácsának hívjuk ezt. Találóan:) De zöldség nélkül. Csak zsemlemorzsa+tojás+kevés só
2012. nov. 18. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi kisegérnek hívjuk :) (talán a formája miatt. :)
2012. nov. 18. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

A mamám a maradék tojáshoz kevert egy kis lisztet és azt sütötte ki, ezt ő pampuskának hívta.

Mi csak simán a maradék tojást öntjük bele az olajba és azt sütjük ki.

A maradék zsemlemorzsát meg a maradék lisztet átszitáljuk és a nagyobb darabokat ami a szitában marad kidobjuk ami átment a szitán az meg megy vissza oda ahonnan jött.

2012. nov. 18. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:

mi is pampuskának hívjuk

maradék tojás+liszt+zsemlemorzsa és ez összekeverve majd kisütve melegen még szoktunk rá reszelni sajtot

2012. nov. 18. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 mustafa33 ***** válasza:
lábatlan tyúk
2012. nov. 19. 00:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk görcs a neve
2012. nov. 19. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:

Én a maradék tojásba sajtot reszelek - ha előre kitalálom, hogy rántott dolog lesz, akkor veszek egy kicsi füstölt sajtot -, teszek hozzá egy kevés maradék morzsát és kanállal beleszaggatom a zsiradékba.

A családnak annyira bejött, hogy már önálló ételként is készítem, feltétnek főzelékhez (spenóthoz) és betétnek zöldségkrémlevesbe.

2012. nov. 19. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!