Szalakáli és sütőpor között mi a különbség? Van kisült sütemény lapok között valami íz, vagy puhulás közötti eltérés?
Figyelt kérdés
2012. nov. 18. 18:10
1/4 anonim válasza:
A szalalkális másnapra megpuhul, a sütőporos csak akkor, ha krémes a tölteléke.
2/4 anonim válasza:
Egy tipikus szalakális sütemény a "hatlapos". Nagyon finom, de csak szalakálival szabad készíteni.
3/4 anonim válasza:
A salalkáli ammóniumkarbonát-hidrogénkarbonát keveréke vízzé ammóniává széndioxiddá bomlik a sütés hőhatására.A sütőpor szódabikarbona alapú savas iniciálással már a tészta gyúrásakor CO2-t termel.A salalkáli jobban lazítja a tésztát a gáz és nedvesség hatására is.A sütőpor linzer szerű tésztához használatos, a salakáli a fél piskótaszerűekhez
4/4 anonim válasza:
Van amibe sütőpor a jó ez az általánosabb, de van amihez csakis a szalakáli. a már említett hatlapos, és még párlapos társai, amit pl nem lehet sütőporral kivitelezni. szalakális perecet is ismerek, ott sem vátja kis a sütőpor.
szóval szerintem nem "csereszabatos", használjuk mindegyiket, amihez valók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!