Mi a különbség a sütemény és a desszert között? Melyiknek mi a definíciója?
na,ezt találtam:
desszert
Étkezést záró csemege, ami általában nagyobb étkezés (ebéd, vacsora) befejezéseként fogyasztott édesség. Tágabb értelemben ínyencfalatokat (édes, sós készítményeket, süteményeket) és italokat (desszertborokat) is jelenthet.
Nagyon egyszerű!
A süteményt sütik.
Desszertből pedig van sok olyan amit nem kell sütni.
Minden sütemény desszert, de ne nem minden desszert sütemény, mert lehet mondjuk:
-puding
-krém
-fagyi
stb...
sütemény (főnév)
Image:Sütemény.jpg
1. édes, sült étel, amit lisztből, vajból/zsírból, cukorból és tojásból készítenek; mindenféle tészta, amely sütve van.
én is a google-t használtam.
a házihoz kellett vagy miért?
Szia.
A nővérem cukrász,és az ő cukrászati alapismeretek c. tankönyvében ez áll a desszertekről:
"A desszertek a minyonokhoz hasonló,töltött,díszített, többnyire fondánba mártott darabáruk. Átlagos súlyuk 5-8 dkg,a minyonok súlyának kétszerese. Tésztájuk felvert vagy omlós tészta,töltelékük többnyire ízesített vajkrém,de igen kedveltek a különféle gyümölcstöltettel készült desszertek. A desszertek jellemzője,hogy igen változatosak formában,színben,töltelékanyagban és díszítésben."
Ez a hivatalos fogalma a desszertnek. Külön olyat,hogy "sütemény" nem találtam,mert ebből több is van. (pl. kikészített,teasütemény,krémes sütemény)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!