Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jól bevált paradicsomleves...

Jól bevált paradicsomleves recept?

Figyelt kérdés
Mennyiségeket is írjatok. Köszi
2009. aug. 14. 12:40
 1/2 anonim ***** válasza:
66%
Vékony rántást készítek, arra ráöntöm a liter paradicsomlevet. Rakok bele pici sót, cukrot, egy fej vöröshagymát (ezt amikor kész, kidobom belőle), köménymagot, pici borsot, egy darab zellert. Pár percig főzöm, közben megkóstolom, hogy kell e bele cukor, vagy valami más esetleg. Amikor kész, akkor rakok bele felvágott petrezselyem zöldet. Zsemlekockát megpirítok és a kész leves tetejére ezt szórom rá. De nagyon szeretem sajtos piritóssal is.
2009. aug. 14. 13:17
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

sajat receptem is jo lesz?mindenki szereti nalunk :)2szemelyre szoktam:

egy fej vorihagymat felapritok es megpiritom olajon, rateszek 3 szelet felapritott bacon/csaszar szalonnat, ezt igy piritgatom egy kicsit, aztan rateszek 3 kozepes fej felapritott paradicsomot, meg egy fel pohar vizet.Amikor mar a pari puha akkor hozzaadom:

-a maradek 3 leturmixolt paradicsomot vagy ha nem turmixolsz akkor egy doboz(asszem 3 dles) parilevet

-egy csirkehusleves kockat

-sot+borsot

-3 friss bazsalikomlevelet (ha nincs akkor szaritott orolt bazsalikomfuszerbol kb egy vagy ket teaskanalnyit)

-izles szerint egy kis cukrot

-2 gerezd fokhagymat egyben

Aztan ezt meg kb egy fel orat fozogetem.

Ez nem a tipikus magyar edes izu betutesztas paradicsomleves de nagyon finom :) probald ki

2009. aug. 16. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!