Ismer valaki különleges libalevest?
Olyan libaleves receptet keresenék, ami nem begszokott, se nem húsleves-szerü, se nem tárkonyos ragu.
Ha valaki ismer ilyet, nagyon szivesen venném a receptet. Elöre is köszönöm.
Ha azt vesszük, hogy a kocsonya gyakorlatilag nem más, mint "töményre főzött húsleves", akkor a libából főzött kocsonya is töményre főzött húsleves.
Még sosem csináltam, most fő szárnyából, nyakából, lábából. Hogy mi lesz belőle, nem tudom, de azért azt mondtam, hogy a Márton-napi lúdas-kása mellett ezt most kirpóbálom. És lesz a neve: Márton-napi lúd-kocsonya!
Nagyon bízom benne, hogy ehető lesz! :))))
KÖszi az ötletet, de leves helyett kocsonyát nem akarnék tálalni a sült liba elöttre.
A gulyásféle viszont nem rossz.
Libaaprólékot tegyél hagymás szaftra, mint a pörköltet. Forgasd át vele jól a hust. Fél kg. apróra vágott savanyu káposztát is forgass bele.
Egy szál fehér, és sárga répa, 2 db apróra vágott krumpli, feleresztve vizzel, puhára főzöd. Só, bors, babér levél. Ha minden puha, akkor egy vékony tejfölös rántással besürited. Nagyon finom. Száriott gomba is mehet bele, csak javit rajta. Esetleg pár karika baromfi kolbász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!