Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojásrántottára van valami...

Tojásrántottára van valami különleges receptetek, esetleg saját konstrukció?

Figyelt kérdés
Én pirított hagymára+szalonnára szoktam a felvert tojást, amibe egy gerezd fokhagymát nyomtam, majd az egészre még egy kis sajt :) nektek?
2012. okt. 28. 14:26
1 2
 1/13 bumbi02 ***** válasza:
100%
Kevés olajon lepirítok gépsonkát/párizsit, erre a felvert tojásokat ráöntöm, és nem kevergetem, mikor már megpirult az alja, és félbe tudom hajtani, az egyik felébe jó sok reszelt sajtot dobok, másik felét meg ráhajtom, és így összesütöm picit. Kicsit megpirított zsemlébe szoktam tenni:)
2012. okt. 28. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Tetszik! kipróbálom :) köszönöm :)
2012. okt. 28. 15:30
 3/13 doboszoli ***** válasza:
100%

Nem tudom, különlegesnek számít-e, én így szeretem:

Húsos füstölt szalonnát kipirítok, majd a pörcöt jól benne hagyva, szálasra vágott hagymát sütök, nem "rocogósra", csak puhára. Erre kerülnek létszámfüggően az elhabart tojások, amit szigorúan csak kocsonyásodásig, "prüttyögősre" sütök.

Ez az alap. Opcióként jöhet füstölt kolbász, sonka, gépsonka, gomba,f.sajt, ami éppen van itthon kéznél.

Némi őrölt pirospaprikás, borsos szórás csak javít a helyzeten.

Próbálkoztam már omlettel, nekem az túl fojtós, de ez egyéni vélemény.

2012. okt. 28. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 doboszoli ***** válasza:
100%
Remélem a belgyógyászom nem olvassa a GYK.-t...))
2012. okt. 28. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim válasza:
100%
En alapossan felverem a tojast es teszek bele kokusztejet es korianderd es sot es ici pici tengeri rakot ezt megsutom nagyon finom.
2012. okt. 28. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
párom készítette: megpirított sonkát- hagymát és gombát, majd erre ment a tojás, nagyon finom:) Szintén ő készíti, ismerőseink szerint ez is finom: hagymát, paradicsomot, paprikát pirit, ha kész a lecsós alap arra megy a tojás (én nem szeretem a lecsót). Én kolbásszal - hagymával készítem a rántottát, sokszor reszelek bele sajtot, vagy macisajtot, krémsajtot keverek hozzá.
2012. okt. 28. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

Ha rántottvelőt készítek, mindig akad olyan rész, ami formázhatatlan. ezeket egy bögrében elmentem a fagyóba, és, ha egyszer eszembe jut előveszem , mondjuk egy vacsorára.(persze időben kiveszem, hadd engedjen ki )

zsíron hagymát dinsztelek, én is rusztikusra, félfőre vágva,rá a velő, egy kis pirospaprika, bors, csipet majoranna. már ez nagyon finoman illatozik, de kap a tetejére pár elhabart tojást. naggyon finom puha kenyérrel, egy kis házi csalamádéval, vagy ecetes almapaprikával.

2012. okt. 28. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! ez a krémsajt a tojásba ötlet teszik :)
2012. okt. 28. 16:49
 9/13 anonim ***** válasza:
Én egyszer nagyon részegen csináltam ezt a variánst barátnőmmel: hagymát piritottunk alá, aztán tettünk bele piros kaliforniai paprikát, ilyen csomagolt lapos sajtot :D ráöntöttük a tojást, amikor kész lett akkor ráraktunk kovászosuborkát :D isteni volt :D
2012. okt. 28. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
Nálam a hagyma mellé dukál a zöldpaprika is, anélkül nincs rántotta. Majd amikor a kettő együtt puhára dinsztelődött, ráütöm a felvert tojásokat, én sem keverem össze. A tányérra kicsúsztatva, tetejére csípős törtpaprika, mellé csemege (ecetes) uborka a tányér szélére karikára szelve.
2012. okt. 28. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!