Tojásrántottára van valami különleges receptetek, esetleg saját konstrukció?
Nem tudom, különlegesnek számít-e, én így szeretem:
Húsos füstölt szalonnát kipirítok, majd a pörcöt jól benne hagyva, szálasra vágott hagymát sütök, nem "rocogósra", csak puhára. Erre kerülnek létszámfüggően az elhabart tojások, amit szigorúan csak kocsonyásodásig, "prüttyögősre" sütök.
Ez az alap. Opcióként jöhet füstölt kolbász, sonka, gépsonka, gomba,f.sajt, ami éppen van itthon kéznél.
Némi őrölt pirospaprikás, borsos szórás csak javít a helyzeten.
Próbálkoztam már omlettel, nekem az túl fojtós, de ez egyéni vélemény.
Ha rántottvelőt készítek, mindig akad olyan rész, ami formázhatatlan. ezeket egy bögrében elmentem a fagyóba, és, ha egyszer eszembe jut előveszem , mondjuk egy vacsorára.(persze időben kiveszem, hadd engedjen ki )
zsíron hagymát dinsztelek, én is rusztikusra, félfőre vágva,rá a velő, egy kis pirospaprika, bors, csipet majoranna. már ez nagyon finoman illatozik, de kap a tetejére pár elhabart tojást. naggyon finom puha kenyérrel, egy kis házi csalamádéval, vagy ecetes almapaprikával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!