Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen különleges fasirtokat...

Milyen különleges fasirtokat imertek?

Figyelt kérdés
2012. okt. 5. 11:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ami finom, ha kenyér/zsömle helyett vegyes zöldséget teszel bele (elötte nem kell megpárolni, nyersen tedd bele)
2012. okt. 5. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom különleges-e, de én ilyet szoktam készíteni.


Megveszem a darált húst, fűszerezem sóval, borssal, kevés majorannával. Kifőzök egy csomag mexikói zöldségkeveréket és azt is belekeverem a húsba, plusz egy fej felaprított fokhagymát. Utána egy tepsire helyezem, tetszés szerint formázom és az egész húst bacon szeletekkel beborítom, majd pirosra sütöm a sütőben.


Így néz ki a végén:


[link]


[link]

2012. okt. 5. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

- Klasszikus: sertés darálthúsból meggyúrod hagyományos módon ízesítve (só, bors, fokhagyma, esetleg törtpaprika, kenyérbél + nyers tojás) és gombócot formázol belőle

- Klassszikus, de hosszúra formázod a tepsid közepén, amibe vagy sorba belerakod az előre megfőzött tojásokat, vagy a bőrétől megszabadított füstölt kolbászt. Egyben sütöd, ez a stefánia.

- Fantázia fasírozott: Főtt-párolt zöldségekből egyedi ízlés alapján fűszerezett fasírozottak liszttel (zsemlemorzsával + nyers tojással) összegyúrtak

- Ugyanez csak nem zöldségekből, hanem főtt krumpliból, rizsből, kölesből, hasonlókból készített "szegény ember" fasírozottja

2012. okt. 5. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

halfasírtot is csináltam már, darált hús helyett halat kell nagyon apróra felvágni és azt összegyúrni áztatott zsemlével és friss fűszerekkel és tojással,majd zsemlemorzsa és kisütni.

Nagyon finom!

De ha fel akarod csak dobni a fasírtot rakhatsz bele sajtot,vagy gombát,esetleg kukoricát/borsót ízlés szerint a masszába.

2012. okt. 5. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Én készítettem már olyat, amibe sárgarépát reszeltem és mackósajtot tettem.

Ezen kívül a reszelt sajtos és zöldségkeverékes variációt is készítettem már.


Húsmentes fasírozottat is készítettem már: kenyérfasírtot és rizsfasírtot.


Mióta a fiamról kiderült, hogy tej- és tojásallergiás, azóta a sajtosakat kihagyom, de a múlt héten pl. füstölt tofut reszeltem a darált húsba. Díjazta a család!

2012. okt. 5. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!