Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsintához valamilyen...

DeAnn kérdése:

Palacsintához valamilyen különleges recept? Esetleg csak a töltelékének valami nem átlagosat? Nálunk például általában kakaós, lekváros, pudingos és túrós szokott lenni, Ezeken kívül valami más? A Nutellához hasonló töltelékre valami javaslat?

Figyelt kérdés
palacsinta,különleges,javaslat,nutella,töltelék
2012. szept. 25. 10:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Kókusz krém.


2tojást 2 evőkanál lisztel simára keverek, izlés szerint tegyél bele cukrot . Majd 5dl sima vagy kókusz tejjel félig sürüre főzöm , majd kb 20dkg kókusz reszeléket szorok bele és sürüre főzöm. Kicsit botmixerrel pépesitem,hogy krémes legyen.

Meg töltöm a palacsintát és a tetjére rumos csoki mázat teszek..

2012. szept. 25. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
68%

ismerősöm néha úgy csinálja, hogy a külön veszi a tojás fehérjét és a sárgáját és a fehérjét habbá veri és aztán hozzákeveri

a tölteléknek meg próbálj meg mézet, diót mákot :)

2012. szept. 25. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Diós töltelék, vagy én úgy szoktam h túró+gyümölcs erre még esetleg csokiöntet.
2012. szept. 25. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Túró, ehhez nyáron tettem epret, most meggydzsemet.

Kakaós az nálunk csokiöntet, ami diós palacsintán tök klassz.

Turósra is lehet tenni csokiöntetet.

Mi amúgy ha olyan a kedve, túróba felverünk tojást, meg cukkor (van. is), ha száraz pici tejföl, beletesszük, feltekerjük , és tepsiben megsütjük.

Vagy almát (savanyúbbat )reszelünk a tésztába, és azt fahéjas cukorral töltjük.

2012. szept. 25. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Olvasztott csokiba darált dió, egy kis rumaromával.tetejére fahéjas porcukor.
2012. szept. 25. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
tényleg, rumos csokiöntet
2012. szept. 25. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk: lekváros palacsinta - házi sárgabarack lekvárral, vagy meggylekvárral, de ettem már szintén házi szilvalekvárra, vagy szilvadzsemmel (nem fő olyan sokáig mint a szilvalekvár, így a gáztűzhelyen is másfél óra alatt meg lehet főzni (ezt tehetem linzerbe, vagy piskótába is),

aztán szoktunk diós , mákos palacsintát is készíteni (cukorral elkevert dió, vagy mák, amibe még egy kis rumba áztatott, vagy rumaromás cukros szirupba áztatott mazsolát is tehetsz, túrós palacsinta (túró+tejföl+cukor+vaníliás cukor+reszelt citromhéj+citromlé), Ha ezt meg akarom bolondítani, akkor ebbe is lehet tenni mazsolát, vagy amikor a palacsintára kenjük a túrót, akkor a közepébe egy csíkban sárgabaracklekvárt is húzok= olyan mintha rákóczi-túrós lenne. Szoktam még fahéjjas-cukrosat, vagy kakaós cukrosat készíteni, meg nutellásat is. Aztán néha pudingosat is csinálok: pl. vanília pudingot kevesebb tejjel (fél liter helyett 3,5-4 dl-rel készítemel, de úgy, hogy teszek bele mondjuk 3-4 tojás sárgáját is, és amikor még forró, még éppen nem vettem le a tűzről, akkor belekeverem a tojások kevés cukorral keményre felvert habját is, és ezzel még forrón óvatosan átkeverem - így a tojáshab szinte megfő benne. Ezt szoktam csokis pudinggal, vagy puncsos, illetve epres pudinggal is. Utóbbihoz szezonban epret is lehet tenni, ill. az epreshez és a vaníliáshoz eperöntetet is lehet tenni friss turmixolt, eperből, kevés cukorral. Van amikor a vaníliáspudingot az előírás szerint készítem el, és ahhoz teszek 10 dkg. kókuszreszeléket még azon forrón, így a kókuszreszelék besűríti a pudingot, még egy kis kókuszaroma erősítheti a kókusz ízt. Aztán (gondolom unod már....)van amikor a palacsintatésztába reszelek almát, teszek még hozzá őrölt fahéjjat, vaníliás cukrot, (cukrot is, vagy édesítőszert), és így sütöm meg a palacsintákat, és ehhez a legfinomabb, ha a töltelék is reszelt alma. A leszerelt almát cukorral, kevés citrommal, vaníliával, fahéjjal összefőzöm kicsit, (esetleg kevés vízzel elkevert keményítővel éppen csak besűrítem, így olyan lesz mint egy krém), és ezzel töltöm meg a palacsintákat. Fris meggyel, cseresznyével- de fagyasztottal is meg lehet ugyanezt csinálni. Hát akkor jó palacsintasütést!

2012. szept. 25. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: azt elfelejtettem, hogy szinte mindegyikhez jó a fnom csokiöntet (egy kis tejszínnel lágyítva)
2012. szept. 25. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)
2012. szept. 25. 18:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!