Palacsintához valamilyen különleges recept? Esetleg csak a töltelékének valami nem átlagosat? Nálunk például általában kakaós, lekváros, pudingos és túrós szokott lenni, Ezeken kívül valami más? A Nutellához hasonló töltelékre valami javaslat?
Kókusz krém.
2tojást 2 evőkanál lisztel simára keverek, izlés szerint tegyél bele cukrot . Majd 5dl sima vagy kókusz tejjel félig sürüre főzöm , majd kb 20dkg kókusz reszeléket szorok bele és sürüre főzöm. Kicsit botmixerrel pépesitem,hogy krémes legyen.
Meg töltöm a palacsintát és a tetjére rumos csoki mázat teszek..
ismerősöm néha úgy csinálja, hogy a külön veszi a tojás fehérjét és a sárgáját és a fehérjét habbá veri és aztán hozzákeveri
a tölteléknek meg próbálj meg mézet, diót mákot :)
Túró, ehhez nyáron tettem epret, most meggydzsemet.
Kakaós az nálunk csokiöntet, ami diós palacsintán tök klassz.
Turósra is lehet tenni csokiöntetet.
Mi amúgy ha olyan a kedve, túróba felverünk tojást, meg cukkor (van. is), ha száraz pici tejföl, beletesszük, feltekerjük , és tepsiben megsütjük.
Vagy almát (savanyúbbat )reszelünk a tésztába, és azt fahéjas cukorral töltjük.
Nálunk: lekváros palacsinta - házi sárgabarack lekvárral, vagy meggylekvárral, de ettem már szintén házi szilvalekvárra, vagy szilvadzsemmel (nem fő olyan sokáig mint a szilvalekvár, így a gáztűzhelyen is másfél óra alatt meg lehet főzni (ezt tehetem linzerbe, vagy piskótába is),
aztán szoktunk diós , mákos palacsintát is készíteni (cukorral elkevert dió, vagy mák, amibe még egy kis rumba áztatott, vagy rumaromás cukros szirupba áztatott mazsolát is tehetsz, túrós palacsinta (túró+tejföl+cukor+vaníliás cukor+reszelt citromhéj+citromlé), Ha ezt meg akarom bolondítani, akkor ebbe is lehet tenni mazsolát, vagy amikor a palacsintára kenjük a túrót, akkor a közepébe egy csíkban sárgabaracklekvárt is húzok= olyan mintha rákóczi-túrós lenne. Szoktam még fahéjjas-cukrosat, vagy kakaós cukrosat készíteni, meg nutellásat is. Aztán néha pudingosat is csinálok: pl. vanília pudingot kevesebb tejjel (fél liter helyett 3,5-4 dl-rel készítemel, de úgy, hogy teszek bele mondjuk 3-4 tojás sárgáját is, és amikor még forró, még éppen nem vettem le a tűzről, akkor belekeverem a tojások kevés cukorral keményre felvert habját is, és ezzel még forrón óvatosan átkeverem - így a tojáshab szinte megfő benne. Ezt szoktam csokis pudinggal, vagy puncsos, illetve epres pudinggal is. Utóbbihoz szezonban epret is lehet tenni, ill. az epreshez és a vaníliáshoz eperöntetet is lehet tenni friss turmixolt, eperből, kevés cukorral. Van amikor a vaníliáspudingot az előírás szerint készítem el, és ahhoz teszek 10 dkg. kókuszreszeléket még azon forrón, így a kókuszreszelék besűríti a pudingot, még egy kis kókuszaroma erősítheti a kókusz ízt. Aztán (gondolom unod már....)van amikor a palacsintatésztába reszelek almát, teszek még hozzá őrölt fahéjjat, vaníliás cukrot, (cukrot is, vagy édesítőszert), és így sütöm meg a palacsintákat, és ehhez a legfinomabb, ha a töltelék is reszelt alma. A leszerelt almát cukorral, kevés citrommal, vaníliával, fahéjjal összefőzöm kicsit, (esetleg kevés vízzel elkevert keményítővel éppen csak besűrítem, így olyan lesz mint egy krém), és ezzel töltöm meg a palacsintákat. Fris meggyel, cseresznyével- de fagyasztottal is meg lehet ugyanezt csinálni. Hát akkor jó palacsintasütést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!