Ki tudja, a zsidók vallásuk alapján bármilyen jószágot megesznek, vagy valamelyiket esetleg (sertés, akármi) tiltja a vallásuk? Ki tud erről valamit?
Figyelt kérdés
Tegnap karácsonyi menűhöz kerestem a zsidó kacsa-sültet, és ez helyett ráakadtam egy oldalra, aminek a neve: Zsidó ételek. Felraktam a linket, hogy aki akarja böngéssze át. Ma viszont kétségeim támadtam, hogy ez esetleg nem is valódi zsidó hagyományok alapján összerakott oldal. Nézzetek bár bele, és aki tud ezzel kapcsolatban valamit, megírjátok?2012. nov. 6. 10:58
11/12 anonim válasza:
Az oldal valóban nem kifogástalan.
Nagyjából egyetértek az elôzôvel, azzal a megjegyzéssel, hogy lehet, hogy jó a sóletbe a füstölt tarja, de biztos, hogy nem kosher, hanem tréfli. :)
Raj Tamás fôrabbi ( 1940. - 2010. ) a sóletrôl ( autentikus és szakszerû ): [link]
Ugyanôtôle a kóser és a tréfli: [link]
Az ott említett Tóra-részletek: Mózes harmadik könyve: 11. fej. pl [link] vagy [link] illetve 5Móz 14:4 - 21 [link] vagy [link]
Érdemes még külön: 5Móz 12:16 és 12:23 ez már 1Móz 9:4-ben is ( Noé me´g nem volt zsidó! ).
A fenti két cikk egyébként ebbôl a könyvbôl: Raj Tamás: 100+1 jiddis szó [link] illetve webshop: [link]
12/12 anonim válasza:
így van, tiltott a sértéshús és a tengeri herkentyűk. A hal mindazonáltal megengedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!