Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Úgy is jó lesz a tortám ha...

Úgy is jó lesz a tortám ha kihagyom az étkezési zselatint?

Figyelt kérdés

Itt a recept ezek kellenek a tortához:

Hozzávalók:

- a piskótához:

4 tojás,4 dkg porcukor,4 dkg simaliszt,1 púpos evőkanál kakaópor,10 g sütőpor,1,5 dl étolaj,4 evőkanál víz,1 csipetnyi só.

- a krémhez: 25 dkg túró,1,5 dl tejszín,3 púpos evőkanál vaníliás cukor,3 tojás sárgája,4 dkg porcukor,fél rum aroma, 2 evőkanálnyi apróra vágott ananász,25 g étkezési zselatin + 1,5 dl víz. 2 dl Hulala.

Mi szerepe van a krémben az étkezési zselatinnak és ha kihagyom az hiba lenne???? Nem lenne jó???

2009. aug. 11. 15:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nem teszel bele zselatint, akkor az egész egy folyós főzelékszerű lé lesz és nem fog megdermedni. Egészen konkrétan kifolyna mindenfelé. Mindenképp bele kell tenni a zselatint. Felfőzöd a zselatint a vízzel, úgy ahogy szoktad, és miután a krémhez való minden cuccot összekeversz, a langyos zselatint is belekevered.
2009. aug. 11. 15:53
 2/7 A kérdező kommentje:
És amit a torta tetejére kell, az a zselatin nem jó?
2009. aug. 11. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok. De, természetesen jó, csak olvasd el a zacsiján, mennyi mennyiségű folyadékhoz készíthető, és ugyanannyi vízmennyiséggel, mint a recept írja főzd meg.

Szerintem, maximum másfél zacsi elég hozzá. Gyakran sütök ilyesmit én is. :)

2009. aug. 11. 16:01
 4/7 A kérdező kommentje:

1 cs.zselatin 12g és ehez 25 kell ugyhogy gondolom 2 cs. de itt azt írja hogy 1,5 dl víz, viszont a zselatin csomagolásán az áll hogy 1 cs. 2,5-3 dl vízzel...

Akkor most miből mennyi?? segíts kérlek mert nem lesz torta :D:D

2009. aug. 11. 16:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia csak fél csomag zselatint főzz fel ahhoz pont annyi víz kell.Remélem segítettem.
2009. aug. 11. 16:54
 6/7 anonim ***** válasza:
25 dkg túróhoz elég lesz egy csomag zselatin és annyi folyadékkal csináld, amennyi a zselatin papírjára van írva.
2009. aug. 11. 16:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Úgy nekem állandóan folyós lesz. Nem baj, ha kevesebbet vizet adsz hozzá... Az a másfél deci pont elég lesz, különben vizes állaga lesz a krémnek. Első vagyok, édesanyám cukrász. :)
2009. aug. 11. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!