Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sürgős! Galamb alakú kalácsoka...

Sürgős! Galamb alakú kalácsokat szeretnék sütni holnap reggel, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Teljesen idegen számomra a kelt tészták világa. Szóval megcsináltam a kalácstésztát szépen megkelt, rárakhatom a tál tetejét amiben kelesztem és berakhatom a hűtőbe éjszakára? Vagy folpackkal takarjam le? Vagy készítsem el a kis galambokat és úgy tegyem be a hűtőbe?
2012. okt. 31. 22:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Fóliázd le a tálat ,holnap reggel pedig vágj 20 cm hosszu 3 cm széles henger alaku darabokat.Ezekre csomót köss, a farok részt lapitsd el és vagdosd be, a másik kilógó részt pedig formázd galambfej alakura ,a szeme lehet pl.borsból.Ha a kiálló részek tul nagyok le lehet vágni.Ha nem elég vastag igy akkor csináld 3 helyett 5 centisre .Ezután hagyd megint kelni kend be tojással és süsd ne tul forró sütöben.
2012. okt. 31. 22:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Elsőt annyival javítanám ki, hogy bors helyett inkább pici mazsola legyen a szeme. Nagymamám mindig így csinálta, mikor kicsik voltunk, mindig sajnáltuk megenni, és mindig megszáradt. :)
2012. okt. 31. 23:18
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, nekem is nagymamám csinált ilyet. :)

Beraktam a hűtőbe és jelenleg 4x akkora mint volt, kifutott az edényből, így kivettem a hűtőből és kettészedtem, de ahogy hozzányúltam összeesett. :S Ez nem jelent túl jót, igaz? Vagy van még esély rá, hogy összekapja magát a tésztám?

2012. okt. 31. 23:36
 4/7 anonim ***** válasza:

Remélem jó lesz a tésztád, csak annyival egészíteném ki az első választ, hogy csípj le 2-2 darabot szárnyaknak is.

formázd meg, majd tojással ragaszd a tubi testéhez.Így élethűbb, és szebb is lesz.csak gondolj a NIKE szárnyvonalára, és rögtön meg is tudod formázni.

Sok sikert az alkotáshoz:)

2012. nov. 1. 07:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! :) Nagyon fincsi lett, bár kicsit ragacsosra sikerült a tésztám és ezért kevésbé lettek szépek a galambok, de nagyon könnyű finom kalács lett belőle. :)
2012. nov. 1. 19:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Biztos volt valami jelentősége, "üzenete", hogy galamb alakúra akartad, és ez biztosan sikerült is. Ez lényeg.

üdv.

2012. nov. 1. 19:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Várjuk a siker vagy balsiker élménybeszámolót.Persze a szárnyakat elfelejtettem de remélem igy is repültek a tubik befelé a hasakba.
2012. nov. 1. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!