Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Liba combot, hogyan süssem,...

Liba combot, hogyan süssem, hogy omlos legyen és ne száradjon ki?

Figyelt kérdés
2012. okt. 29. 11:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A megmosott és tolltól tokoktól megtisztított combokat aaposan besózod és forró zsírban átpirítod őket /mindkét oldalát/. Ezután már mehet a sütőbe egy zománcos tepsibe. Jócskán öntsd fel vízzel és tegyél rá alufóliát. Legalább két-két-és fél órát kell párolnod így. Ha megpuhult, leveszed a fóliát és pirosra, ropogósra sütöd. /két nappal ezelőtt készítettem a saját részünkre/
2012. okt. 29. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Mi nagy lábasban liba/kacsazsírban sütjük-pároljuk fedő alatt, valóban legalább 2 órán át,a besózott libahúst. ha teljesen puha zsírjára sütjük, áttesszük tepsibe, zsírral alatta, és szép piros-ropogósra sütjük.

könnyebb ügyelni rá fönt a gázon, mint a sütőben. a sütő csak a végkifejlet, régen kemencébe, vagy a sparheltbe tették eleink.

omlós, nem száraz, de mégis ropogós.

2012. okt. 29. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
** persze a sütés-párolás folyamatosan vízzel történik, de mindig apránként adagolva.
2012. okt. 29. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!