Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Liba mellet, és combot,...

Liba mellet, és combot, hogyan süssem meg úgy hogy ne száradjon ki de mégis omlos legyen? Van rá valami jó praktika?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 30. 14:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Én kb 180 fokon szoktam sütni letakarva 1-2 órát (ez mérettől függ), utána leveszem a fedőt/fóliát és még 30-45 percig sütöm saját zsírjával locsolgatva.
2012. ápr. 30. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha hízott liba (tehát még a bőre alatt is háj van), akkor nagyon meglehet, hogy még locsolgatni sem kell.


Ha soványka, akkor vagy locsolgatod, ahogyan az első válaszoló írta, vagy már eleve úgy rakod be puhulni, hogy előtte körbe-tekered füstölt-, (bacon) szalonna csíkokkal, és az nemcsak külön ízt, aromát ad, de biztosítja azt a plusz zsiradék-mennyiséget is, amely kell neki.

2012. ápr. 30. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

A tepsibe tegyél bőven folyadékot, hogy le ne égjen. A különböző ízesítők közül, a savasakat mérsékeld, tehát pl lecsó, vagy paradicsompürét ha szoktál bele tenni, akkor ne vidd túlzásba.

Alufóliázd le alaposan a tepsit, és lassan süsd!

2012. ápr. 30. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én,ha omlósra akarom sütni ezeket, nem a sütőben,tepsiben sütöm,hanem a gázon,teflonban.Kevés zsiradékban elősütöm mindkét oldalát közepes lángon,majd megsózom,vagdosok rá pár szelet fokhagymát,mellé teszek egy egész fej vöröshagymát héjastól,felöntöm vízzel,hogy majdnem ellepje. Ekkor kis lángra állítom,fedő alatt addig párolom-sütöm,míg minden levét el nem főtte és a maradék zsírban piros-ropogósra nem sült,megfordítom,hogy a másik oldala is ilyen legyen,egy-két perc és készen van.Így háztáji,nem egészen fiatal állatok húsát is omlósra lehet sütni. Ha biztos vagy abban,hogy a hús fiatal állaté,akkor vegyél sütőzacskót, azt a használati utasítás szerint csináld, az is nagyon jó eredménnyel alkalmazható.
2012. ápr. 30. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Kibélelelm sütőpapírral a tepsit, öntök bele egy bögre vizet és erre teszem a befűszerezett libát, majd alufóliával lefedem é 2-3 órát sütöm közepes lángon, a vizet pótlom amikor elpárolog.
2012. máj. 1. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!