Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Járt már valaki így? Illetve...

Járt már valaki így? Illetve ez szabályos?

Figyelt kérdés
Barátnőmmel elmentünk venni 2db Gyros tálat.Mikor bementünk megláttuk hogy az a hús tömb már kicsi nem olyan nagy.Kikértük a tálakat..erre látom hogy a csaj nem a kitett húsból vágja le a hús darabokat hanem kivett a hűtőből egy tálat ami tele volt hússal..szerintem ez ilyen maradék hús volt régebbről mert nagyon de nagyon rágós volt és elfogyasztás után kb 2napig a gyomrom oda volt. Mikor nagy a hús és abból vágja le az nagyon finom és semmi bajom nincs tőle.Ilyenkor rá szólhatok az eladóra hogy nekem a kitett friss húsból vágjon le??Vagy elkérhetem a panasz könyvet?
2012. okt. 28. 09:46
 1/5 anonim ***** válasza:
98%
El sem kellett volna vinned a maradék húst. Ott kellett volna hagynod az üzletet fizetés nélkül. Van más giroszos egy köpésre.
2012. okt. 28. 09:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Első nem tudom miért lett lehúzva, de egyetértek vele. Meg kellene már végre tanulnia a szolgáltatóknak, hogy a vevő a főnök. Persze szándékosan kiszúrni nem ildomos egyikkel sem, de ha a pénzünkért nem azt kapjuk, amit szeretnénk, akkor jogos mindenféle reklamáció.

A gírosz (nem tudom, miért angolosan írják sok helyen) nem keverendő össze a töltött káposztával. Utóbbi minél többet melegítik, annál jobb. A gíroszt (vagy dönert) bármilyen formában, találással szolgálják fel, mindenféleképpen frissen, a forgó nyársról kell leszeletelni. Előre darabolni, hűteni, visszamelegíteni tilos.

2012. okt. 28. 10:26
 3/5 bumbi02 ***** válasza:
100%

Nem értem az ilyen vendéglátósok logikáját, főleg olyan helyen, ahol a vendég látja, hogy miből kap, 2x annyira kellene figyelni az ilyenekre.

Elkérheted ilyen esetben a panaszkönyvet, sőt, szólhatsz is, hogy abból kéred ami ott fent forog. Ha udvariasan szól az ember, és normális a gyrosos, akkor biztos abból vág le neked.

És az hogy szabályos-e. Függ attól, hogyan és milyen hűtőben tárolták. Például ha abból a hűtőből vette elő, amelyikben voltak a zöldségek is, vagy más alapanyagok, akkor nem szabályos. A készételeknek külön hűtő az előírás, zöldséget és húst pedig alapból nem tartunk egy hűtőben.

És ha még készételes hűtőben is volt, 0-+5 fokon , 48 óráig lehet eltárolni, és felhasználni, a csomagoláson feltüntetve az elkészítés időpontját. De egy gyrososnál leszámítva az elősütött/maradék húst, nem látom értelmét hogy mit tárolnának készételesben. Maximum az önteteket, de szerintem azt reggelente frisset készítenek.

Tehát szerintem nem szabályos.

2012. okt. 28. 11:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát azt nem tudom hogy milyen hűtőből hozta ki..mert bement egy helységbe és onnan hozta ki.De az a műanyag cucc amiben benne volt a hús nem volt rajta fedő.Körülbelül 10percig melegítette a mikróban az eladó.De mondom eszméletlen rágós volt és érezni lehetett rajta hogy nem friss a hús.Az én gyomrom sok mindent kibír..de a barátnőmnek és nekem is a hasunk ment + a gyomor savunk is sok volt meg a hasunk is fájt.. ( Már elnézést hogy csúnyán fogalmaztam )
2012. okt. 28. 12:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Legközelebb ilyen történik és betegek lesztek irány orvos, ő ad papírt ételmérgezés gyanújáról és nyugodtan visszamehettek evvel a papírral hozzájuk.

Panaszkönyvbe már akkor írhattatok volna amikorkivitték az ételt, és így van én is elcammogtam volna fizetés nélkül, sőt az eladó szájába nyomtam volna az összeset.

2012. okt. 28. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!