Járt már valaki így? Illetve ez szabályos?

Első nem tudom miért lett lehúzva, de egyetértek vele. Meg kellene már végre tanulnia a szolgáltatóknak, hogy a vevő a főnök. Persze szándékosan kiszúrni nem ildomos egyikkel sem, de ha a pénzünkért nem azt kapjuk, amit szeretnénk, akkor jogos mindenféle reklamáció.
A gírosz (nem tudom, miért angolosan írják sok helyen) nem keverendő össze a töltött káposztával. Utóbbi minél többet melegítik, annál jobb. A gíroszt (vagy dönert) bármilyen formában, találással szolgálják fel, mindenféleképpen frissen, a forgó nyársról kell leszeletelni. Előre darabolni, hűteni, visszamelegíteni tilos.

Nem értem az ilyen vendéglátósok logikáját, főleg olyan helyen, ahol a vendég látja, hogy miből kap, 2x annyira kellene figyelni az ilyenekre.
Elkérheted ilyen esetben a panaszkönyvet, sőt, szólhatsz is, hogy abból kéred ami ott fent forog. Ha udvariasan szól az ember, és normális a gyrosos, akkor biztos abból vág le neked.
És az hogy szabályos-e. Függ attól, hogyan és milyen hűtőben tárolták. Például ha abból a hűtőből vette elő, amelyikben voltak a zöldségek is, vagy más alapanyagok, akkor nem szabályos. A készételeknek külön hűtő az előírás, zöldséget és húst pedig alapból nem tartunk egy hűtőben.
És ha még készételes hűtőben is volt, 0-+5 fokon , 48 óráig lehet eltárolni, és felhasználni, a csomagoláson feltüntetve az elkészítés időpontját. De egy gyrososnál leszámítva az elősütött/maradék húst, nem látom értelmét hogy mit tárolnának készételesben. Maximum az önteteket, de szerintem azt reggelente frisset készítenek.
Tehát szerintem nem szabályos.

Legközelebb ilyen történik és betegek lesztek irány orvos, ő ad papírt ételmérgezés gyanújáról és nyugodtan visszamehettek evvel a papírral hozzájuk.
Panaszkönyvbe már akkor írhattatok volna amikorkivitték az ételt, és így van én is elcammogtam volna fizetés nélkül, sőt az eladó szájába nyomtam volna az összeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!