Hogy kell házilag gesztenyepürét csinálni, illetve milyen gesztenyéből/hol lehet szedni?
A püréhez főzik a gesztenyét és nem sütik...
Megfőzöd, lehúzod a héját, fokhagymanyomón áttöröd, kis rum(aroma), porcukor, tejszínhab és kész is.
Egyébként jóval olcsóbban kijössz, ha készen veszed.
Az lehet, hogy főzni kell és nem sütni! .)))
Még sosem vittem haza zöldségestől gesztenyét azért, mert én azt akartam készíteni.
Csak szelíd gesztenye fogyasztható. Zöldségesnél kapható, amikor eljön a szezonja. Megmosod, bevagdalod és megfőzöd, megpucolod, áttöröd, ízesíted porcukorral, rummal, aztán tejszínhabbal tálalod.
Mire eljutsz oda, hogy megfőtt és pucolod már úgy sincs hozzá türelmed, hogy ne kezd el bontogatás közben enni :D
Mellesleg ez így iszonyat nagy meló (főleg a pucolás része) meg olcsóbban kijössz, ha megveszed fagyasztva (még akkor is ha jobb minőségű, nagyobb gesztenyetartalmú pürét veszel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!