Megtanítanátok palacsintát sütni?
25 éves család anya vagyok! Minden ételt megcsinálok, de a palacsinta valahogy nem sikerül. A palacsinta széle száraz lesz, hiába olajozom ki a sütőt. Van mikor ritka az egész tészta, gondolom, akkor már túl hígítottam. Már az arányokkal is bajba vagyok, mikor a tésztáját csinálom! ....ja és a palacsinta sokszor fekete lesz, de nem azért, mert elfelejtkeztem róla.
Segítsetek légyszi, mert a kisfiam imádja/imádná a palacsinta!
Köszönöm előre is!
:D dejó, a sütőbe teszed? NE! A gáztűzhely tetején lévő gázrózsán vagy főzőlapon, palacsintasütő serpenyőben készítsd, és szinte nem lehet elrontani. Én már toltam sűrű és elég híg anyaggal is, mindig ehetőre sikerüt. Az én módszerem: lábasba liszet öntök, hogy mennyit az attól függ hogy hány darab palát alarok teremteni. Dobok bele pl fél kiló liszthez 3 tojást összekeverem, a csomók nem érdekelnek, addig öntögetem hozzá kis adagokban a tejecskét (vagy vizet ha laktózérzékenyen is enne belőle) amíg egy pudingállagnál kicsit folyósabb matériát nem kapok aztán 2-3 csppnyi napraforgólojat cseppentek a serpenyőbe. Egy leveses merőkanálnyi masszát beleöntök a serpenyő szélére és körbe-körbe döntögetem hogy beterítse az egészet. aztán addig hagyom a gáz felett míg a látható oldaláról a nyers részek javarész eltűntek. aztán ide-oda rázogatom a serpenyőt, hogy elváljon a tészta és csúszkáljon rajta, ekkor kicsit a nyelével ellentétes oldalára csúsztatom a kerek tésztát és felfelé irányuló rántással megfordítom a palacsinát. A másik oldalt már elég csak pár másodpercig sütni.
Ízesítés és hami.
Legyen benne tojás, tej, víz, liszt, cukor, csipet só.
Megfelelő sűrűségűre kell keverni, hígítani a tésztát.
1 órát legalább pihentesd sütés előtt.
Ne nagy lángon süsd (a rózsán, ahogy írják), hanem takarékon.
Tegyél bele úgy olajat a sütőbe (ha szükséges), hogy ne álljon benne sok, de annyi igen, hogy ne égjen le (egy evőkanálnyinál kevesebb kell).
Palacsinta sütőben sütöm és nem a sütőbe....
Tefalos van! Nem szoktam pihentetni, lehet, hogy ez a gond! És nem szoktam lefedni sem! De ezután kipróbálom! kÖszönöm mindenkinek!
Én nem "rendes" palacsintát sütök, mivel a fiam tej- és tojásérzékeny, de azért leírom neked a receptet, mert mióta ezt kigondoltuk a sógornőmmel, azóta csak ilyet sütünk a családban, kivéve rakott palacsintának, mert annak a hagyományosat.Most úgy írom le neked, ahogy egy nem ételallergiás ember eszi, nem ahogy mi. Annyi a különbség egyébként, hogy én tej helyett növényi tejet/vizet használok, tojás helyett pedig olaj-citromlé-szódabikarbóna kombinációt.
1 liter tejbe teszünk egy csipet sót, 3 ek. cukrot, 2 vaníliás cukrot, 25 dkg felolvasztott margarint, 3 dkg élesztőt, 5 tojást és annyi lisztet, hogy sűrű, de még kavarható tésztát kapjunk.
A palacsintasütőt kikenem olajjal és kisebb merőkanállal adagolom a palacsintát. Ezek kisebbek, mint egy normális palacsinta, megpuffadnak az élesztő miatt, de nagyon finomak, még vízzel is. Nagyon sokat meg lehet sütni hamar, ami nagy előny, ha sokan vagyunk, és mindenki palacsintaimádó!
Én magában eszem, a férjem és a 3 éves fiam lekvárral (félbehajtom csak), a tesóm fahéjas cukorral, anyukám pudinggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!