Hogyan kell jó palacsintát kavarni?
Figyelt kérdés
Már annyiszor hozzáfogtam, de mindig valami gubanc történt! Hol sütés közben szakadt használhatatlanná, máskor olyan vastag lett, hogy szinte át sem tudtam rendesen sütni. Volt amikor állandóan leragadt. Hát nem értem, mi az, ami miatt nekem nem sikerül? Segítenétek?2012. okt. 21. 08:15
1/4 anonim válasza:
amikor kevered a tésztát,mindig csomómentes legyen,ha van lehetőséged rá akkor robotgéppel kavard teljesen simára. tegyél bele sütőport,és olajat. az első pali előtt egy kis olajat a tepsibe is. utána nem kell,mert a palacsintából kisül az olaj:)
szóval a varázslat: sima tészta,olaj,és sütőpor :'D
16L
2/4 anonim válasza:
És még valami.
Hagyd állni a palacsintatésztát ("pihentesd", ahogy mondani szokták) minimum 35-40 percig!
Jó étvágyat!
3/4 anonim válasza:
Az igazi palacsinta tésztába én teszek egy tojást, sokan nem. Nos: lisztet egy tálba és csak annyi szódavizet hozzá, hogy sűrű,csomómentes massza legyen. Ehhez a masszához teszel egy csipetnyi sót, kevés cukrot /én már ide is vaniliás cukrot szoktam használni/ és elkezded higítani tetszés szerint. Ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Teszek bele egy csipet olajat is. A higítás már történhet sima ivóvízzel. Próbaként csinálj egy darabot a felhevített olajjal kikent palacsinta sütőben. Így meg fogod tapasztalni, hogy híg-e, vagy még kell e hozzá egy kevés liszt. Az első általában le szokott kicsit sülni, a többi már nem. Ha nem tudod csomómentesre kikeverni, egyszerűen szűrd át egy szitán. Ne ess kétségbe!
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat, zöld kezecske ment mindenkinek. Én teljesen másként csináltam eddig, majd most sorban ki fogom próbálni, amit írtatok. (Ha megnézitek, ahányan segítettetek, annyi tanács, annyi módi) Valamelyik majdcsak bejön nekem is! Bízom benne, ennyire béna nem lehetek! :))))
2012. okt. 21. 11:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!