Hülyeséget csinálok ha a sütőtököt vékony szeletekre vágom és gázon- olajban vagy zsírban kisütöm mint a krumplit, vagy a csipszet?
Konkrétan pocsékba ment fél kg tök,2 tojás,4 dl tej- amit nagyon sajnálok,a többi csak "aprópénz"!
A massza olyan szépen szétesett a forró zsiradékban,hogy ...
Most nincs ebédünk!!
Jajj,az nemjó.
Meg akartam én is csinálni a második oldalon irtat,der igy inkább nem,marad a bevált tökös süti.
MOst kínomban mikrózom,nem akarom kidobni a kukába... Egy edényben kevés zsiradék van,benne lapítva a massza,pár perc a mikróban ,majd egy tányérra borítva megint pár perc. Így egyben marad. Amúgy finom lenne! csak hát szétesik!
Amúgy miután az első szét esett,kevertem még bele lisztet,de semmi hatása,majd ami volt itthon zsemle morzsa- hátha az "össze szedi",de semmi. Ez a mikrós megoldás jónak tűnik...
Igazán sajnálom, hogy nem sikerült, eddig még senki nem panaszkodott. éppen ma élőszóban is megdícsérték, hogy egy jó kis recept a sütőtök felhasználására más módon, mint a a megszokott.
talán nagyon lágy lett, de azt a liszttel lehetett volna korrigálni.
szóval nem értem, de tényleg sajnálom, ha csalódást okozott a recept.
az is lehet, hogy nagyon lédús volt a tök, vagy tényleg nem értem.:(
1. a tojásokat nem írtad,hogy egyenként kell bele keverni.
2. ha azt írod,hogy sűrűre kell főzni az alapot,akkor sűrűre főzöm!- így is tettem!
3. a házban még nincs fűtve,durván 18-19 fok van,és több mint 1 órán keresztül hagytam hűlni.
4. géppel kevertem bele az alapba mindent,hogy tutira elkeveredjen.
Na,mindegy. A lényeg,hogy a mikróban csinálva jó lett!
Bocsánat, de a válaszok nem vágnak egy nyomba:)nagyon köszönöm annak, aki kipróbálta, közzé is tette és kimentett a slamasztikából.
a receptben írtam, hogy nagyon sűrűre kell főzni, igaz, hozzá kellett volna tennnem, hogy addig, amíg az edény falától el nem válik.
Én egy eredeti Frank Júlia recept alapján készítem legalább 10 éve, amit a Nők lapjából vágtam ki.
nyáron főzőtökből és cukkiniből is finom volt, de az édeskés sütőtökkel még finomabb. azt is megírtam később, hogy zsírral is jó, én is abban sütöm ki.
azt sem írtam, hogy a tököt kislyukon kell reszelni, mint a sajtot, lehet, hogy ha nagyon merev szálas volt pl nagylyukon reszelve, azért nem állt össze elsőre.
Szó, ami szó, én a legjobb szándékkal közvetítettem egy bevált receptet, de lehet, hogy részletesebben kellet volna.
viszont van egy pozitív oldala is, Te mikróban is meg tudtad sütni, ami egy nagyszerű dolog, így másoknak is hasznára lehet, akik mikrós recepteket keresnek.
Fogjuk fel az egészet tapasztalatcserének, és remélem kedves kérdező, azért nem kellett kukába dobni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!