Hülyeséget csinálok ha a sütőtököt vékony szeletekre vágom és gázon- olajban vagy zsírban kisütöm mint a krumplit, vagy a csipszet?
Szívesen leírom, azért is mertem ajánlani, mert ez serpenyőben, olajban megsüthető, nem kell hozzá sütő.
Hozzávalók. fél kilónyi reszelt tök, 5 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 púp. ek. liszt, 4 dl tej, egy ek. reszelt, vagy finomra vágott hagyma,4 ek. olaj, só, bors, ízlés szerint.ha van egy kis reszelt szerecsendió is mehet bele, de nem fontos.
a vajat a liszttel habzásig hevítjük, ráöntjük a meleg tejet, és kevergetve nagyon sűrűre főzzük. hagyjuk, hogy kihűljön, majd a kihűlt mártásba keverjük a fűszereket, beledolgozzuk a tojást és hozzákeverjük a tököt és a sajtot. végül eldolgozzuk benne a 4 kanál olajat is. sűrű galuskatésztának kell kinéznie.
serpenyőben olajat forrósítunk, és kanállal beleszaggatunk a masszából akkorákat, hogy egy kissé ellapítva féltenyérnyiek legyenek.
ha az alsó felük pirul, megfordítjuk és a másik felét is pirosra sütjük.
papírtörlőre szedjük, leitatjuk a felesleges olajat.
nagyon kelemes ízű ,önálló fogásként is megállja a helyét akár tartárral, akár pl egy finom paradicsomsalátával is.
Azt hiszem holnap hozatok vajat és sajtot,szombaton az lesz az ebéd ... Nagyon jól "hangzik" a tökös-sajtos lepény :-) Majd megírom,kinek hogy ízlett! (3 gyerkőc van)
MILYEN FAJTA SAJT JÓ HOZZÁ? Ízesebb,mint pl az Edami,vagy füstölt, vagy sima trapista is jó?
2 tök van itthon,a másik tököt megsütöm majd a kandalló tetején a hétvégén,már úgy is be kell gyújtani.
Köszönöm Mindenki válaszát!! :-)
Az eredeti recept sima trappistával van, én azzal szoktam, de szerintem bármilyen félkemány sajt, akár füstölt is mehet hozzá.
remélem mindenkinek ízleni fog:)
Köszönöm szépen!!
Szombaton meg is csinálom :-) Kíváncsi vagyok,milyen lehet :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!