Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hülyeséget csinálok ha a...

Hülyeséget csinálok ha a sütőtököt vékony szeletekre vágom és gázon- olajban vagy zsírban kisütöm mint a krumplit, vagy a csipszet?

Figyelt kérdés
A sütő rossz,a mikróban meg csak párolódik,pépes car lesz,nincs olyan finom,mintha sütőben sütném.

#sütés #sütőtök #gázon sütés
2012. okt. 25. 10:27
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Van egy receptem, sütőtökös-sajtos lepénykék, nagyon finom a fűszeres massza, a sajt és a kicsit édeskés tök. (ha kevésbé édeskés, azzal is jó ),ha kéred du. szívesen leírom, de most mennem kell.
2012. okt. 25. 12:40
 12/29 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy nem a kérdezö vagyok, de a recept érdekelne, elöre is köszi, ha beirod.
2012. okt. 25. 13:42
 13/29 anonim ***** válasza:

Szívesen leírom, azért is mertem ajánlani, mert ez serpenyőben, olajban megsüthető, nem kell hozzá sütő.

Hozzávalók. fél kilónyi reszelt tök, 5 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 púp. ek. liszt, 4 dl tej, egy ek. reszelt, vagy finomra vágott hagyma,4 ek. olaj, só, bors, ízlés szerint.ha van egy kis reszelt szerecsendió is mehet bele, de nem fontos.

a vajat a liszttel habzásig hevítjük, ráöntjük a meleg tejet, és kevergetve nagyon sűrűre főzzük. hagyjuk, hogy kihűljön, majd a kihűlt mártásba keverjük a fűszereket, beledolgozzuk a tojást és hozzákeverjük a tököt és a sajtot. végül eldolgozzuk benne a 4 kanál olajat is. sűrű galuskatésztának kell kinéznie.

serpenyőben olajat forrósítunk, és kanállal beleszaggatunk a masszából akkorákat, hogy egy kissé ellapítva féltenyérnyiek legyenek.

ha az alsó felük pirul, megfordítjuk és a másik felét is pirosra sütjük.

papírtörlőre szedjük, leitatjuk a felesleges olajat.

nagyon kelemes ízű ,önálló fogásként is megállja a helyét akár tartárral, akár pl egy finom paradicsomsalátával is.

2012. okt. 25. 16:49
 14/29 anonim ***** válasza:
Kimondottan jónak hallatszik, köszi, hogy beirtad, ki fogom próbálni.
2012. okt. 25. 17:24
 15/29 A kérdező kommentje:

Azt hiszem holnap hozatok vajat és sajtot,szombaton az lesz az ebéd ... Nagyon jól "hangzik" a tökös-sajtos lepény :-) Majd megírom,kinek hogy ízlett! (3 gyerkőc van)

MILYEN FAJTA SAJT JÓ HOZZÁ? Ízesebb,mint pl az Edami,vagy füstölt, vagy sima trapista is jó?

2 tök van itthon,a másik tököt megsütöm majd a kandalló tetején a hétvégén,már úgy is be kell gyújtani.

Köszönöm Mindenki válaszát!! :-)

2012. okt. 25. 18:01
 16/29 A kérdező kommentje:
Jaj,és Olaj helyett lehet olvasztott zsírt használni? Nincs olajom,zsírral főzök mindent!
2012. okt. 25. 18:02
 17/29 anonim ***** válasza:

Az eredeti recept sima trappistával van, én azzal szoktam, de szerintem bármilyen félkemány sajt, akár füstölt is mehet hozzá.

remélem mindenkinek ízleni fog:)

2012. okt. 25. 18:04
 18/29 anonim ***** válasza:
persze, én is zsírral főzök, és abban sütöm, de nem akartam eltérni az eredeti recepttől, azért írtam az olajat. semmivel sem rosszabb zsírral.
2012. okt. 25. 18:07
 19/29 anonim ***** válasza:
ja, de azért a besamelszerűséget nyilván vajjal, vagy margarinnal kell.
2012. okt. 25. 18:08
 20/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!!

Szombaton meg is csinálom :-) Kíváncsi vagyok,milyen lehet :-)

2012. okt. 25. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!