Egy 30-32 cm-es, nagyon vékony tésztás pizzához kb. mennyi liszt kell?
Én 3 pizzát szoktam sütni mindig egyszerre, mert hárman vagyunk. Szóval majd a végén oszd le hárommal:)
30 dkg liszt (bár van amikor 35 dkg-t használok), 25 gramm élesztő, 1,5 dl tej, egy kis só, 1,5 evőkanál olaj, 2 dl víz.
A 1,5 dl langyos, cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt. Közben a liszt tetejére ráöntöm a sót, az olajat, majd erre az élesztős tejet ha már felfutott. Elkeverem, majd elkezdem hozzáönteni a langyos vizet, miközben géppel keverem. Az a lényeg h ne legyen túl kemény, de nagyon lágy sem. Középtájt vhol. Ezután megszórom kicsit a tetejét liszttel, és hagyom max 1 órát. Ha megkelt, egy nagy golyót gyúrok belőle, és 3 fele vágom. Ezután már csak nyújtani kell.
Ebből abszolút vékony tészta lesz, én sem szeretem a vastagot, hanem inkább azt, amikor szinte nincs is tészta, csak a feltét:) Ebből az adagból kijön 2 db 32 centis, és 1 db 28 centis. Bár attól függ ugye mennyire kel meg, lehet h simán adja a 3 db 32 cm-t.
Ha leosztod hárommal, arra figyelj, h a liszthez inkább adj még pluszban, mivel 1 adagnyi tészta nem tud annyira megkelni egymagában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!