Valami jó csirkemellfilés receptet tudnátok írni?
Kiklopfolod, megsózod, lisztbe mártva hirtelen kisütöd.
Külön edényben készítel egy jó adag fokhagymás-tejfölös, vagy éppen sajtmártást, és abba visszarakod, összerotyog. Főtt tészta, főtt rizs a köret.
De készíthetsz hozzá lecsó-alapot is, és abba rakod vissza, hogy összerotyogjon.
Más:
A kiklopfolt husi egyik oldalát vastagon kend meg mustárral, egyik végébe tégy egy db. csirkemájat (előtte forrásban levő vízben a véres lét főzd ki belőle), a husiszelet másik végét hajtsd rá vissza.
Ettől kezdve:
- vagy bepanírozod és mint töltött rántott szelet, vagy
- alufóliából vékony csíkot szakítasz, abba csomagolod a töltött mellet, a szélét szorosan visszacsavarod. Bő forró zsírban, olajban kezded el sütni. Sütési idő max. 20 perc, közben egyszer átforgatod lapáttal a másik oldalára is. Ha tovább sütöd, megég, megszárad. Amikor kész, kiveszed a fóliából, szépen ketté-szelve tudod tálalni.
Tv-ben láttam, kipróbáltam, az első adagot kicsit odaégettem, mert nem hittem el, hogy a fóliában 20 perc alatt megsül. Pedig megsül.
- Kiklopfolod a csirkemmellet.
- Sózod, borsozod.
- Raksz bele egy darabka trappista sajtot.
- Összezárod a csirkemellet.
- Rátekered a füstölt bacon szalonnát.
- Beleteszed a tepsibe.
- Megszórod majorannával.
- Ráborítasz jó sok főzőtejszínt.
- És ezt így megsütöd.
Egyik kedvencem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!