Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem el? Összedobu...

Hogyan készítsem el? Összedobunk egy receptet?

Figyelt kérdés
Az egyik étteremben a kedvenc előételem a Bánki fánk. Így az interneten nem találok receptet. Az étel a következő: füstölt sajttal töltött fánkocskák paradicsommártásban. Persze a fánk nem édes, inkább lángosszerű. A tésztája fűszerezett, bazsalikomos. Szerintetek milyen tésztát keverjek be? Hogyan készítsem el? Eléggé kezdő vagyok, sok mindent megcsinálok, de a számba kell rágni mindent. :)
2012. okt. 22. 17:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én képviselöfánk-tésztát készitenék, esetleg bazsaliommal füszerezve.

Ha ennek a receptjét megkeresed, ott le van részletesen irva a tésztakészités is meg a sürése is.


Itt egy recept, a fánkokat ennek alapján késziteném:


[link]


De itt a többi hasonló recept közt keresgélj, hßatha van olyan, aminek a tölteléke is olyasmi, mint amit szeretnél:


[link]

2012. okt. 22. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
én kefires lángos tésztát csinálnék, a kis golyókba tenném a sajtot...
2012. okt. 22. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem krumplis fánk, ua. a receptje, mint a krokettnek, csak nem kell panírozni.a forró olajban szépen felfújódik, gyorsan sül. aranybarnára kell sütni, papírtörlőre szedni, és lecsöpögtetve kinálni akármilyen szósszal, mártással.

csak frissen kisütve finom.

héjában megfőzöl két három krumplit, majd forrón összetöröd. kicsit hagyod hűlni. annyi liszttel, és egy tojással összegyúrod, ha kell egy kis zsír is mehet hozzá vagy tejföl , hogy

rugalmas tésztánk legyen, amit vagy kinyújtunk és felvágva krokettre formázunk, vagy golyókra formázva kis , kissé elllapítva labdacsonként kisütjük.

fűszerezés só, bors, petrezselyem.

nagyon finom, bármilyen leöntéssel, de vadasmárás, gombaszósz mellé is.

2012. okt. 22. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én kelt tésztát csinálnék, sóval, bazsalikommal fűszerezve a tésztát. Olajban kisütném a fánkokat. Majd kettévágva sajtkrémmel tölteném.

Vagy muffin formában sütném meg. A kisült fánkokat kivájnám. és abba a sajtot.

2012. okt. 22. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!