Hogyan készítsem el? Összedobunk egy receptet?
Én képviselöfánk-tésztát készitenék, esetleg bazsaliommal füszerezve.
Ha ennek a receptjét megkeresed, ott le van részletesen irva a tésztakészités is meg a sürése is.
Itt egy recept, a fánkokat ennek alapján késziteném:
De itt a többi hasonló recept közt keresgélj, hßatha van olyan, aminek a tölteléke is olyasmi, mint amit szeretnél:
Szerintem krumplis fánk, ua. a receptje, mint a krokettnek, csak nem kell panírozni.a forró olajban szépen felfújódik, gyorsan sül. aranybarnára kell sütni, papírtörlőre szedni, és lecsöpögtetve kinálni akármilyen szósszal, mártással.
csak frissen kisütve finom.
héjában megfőzöl két három krumplit, majd forrón összetöröd. kicsit hagyod hűlni. annyi liszttel, és egy tojással összegyúrod, ha kell egy kis zsír is mehet hozzá vagy tejföl , hogy
rugalmas tésztánk legyen, amit vagy kinyújtunk és felvágva krokettre formázunk, vagy golyókra formázva kis , kissé elllapítva labdacsonként kisütjük.
fűszerezés só, bors, petrezselyem.
nagyon finom, bármilyen leöntéssel, de vadasmárás, gombaszósz mellé is.
Én kelt tésztát csinálnék, sóval, bazsalikommal fűszerezve a tésztát. Olajban kisütném a fánkokat. Majd kettévágva sajtkrémmel tölteném.
Vagy muffin formában sütném meg. A kisült fánkokat kivájnám. és abba a sajtot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!