Kókuszrúd receptet tudtok mondani?
Én a kimondott búcsús kókuszrúdra lennék kiváncsi amit kimérősen lehet venni. Sehol se találokgazi receptet. Vhol olvastam, hogy főtt krumpli kell hozzá. Igaz ez?
Elöre is köszi! :)
Sokszor készítem, mert az unokám kedvence.
Krumpli biztosan nem kell bele.
Ami kell: kekszmorzsa, már készen is lehet kapni,kakaópor, porcukor, tej, vaj, ezek a massza kellékei, még a kókuszreszelék jön mindehhez.
A kekszet, vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a kakaót, porcukrot, kóstolni, mennyire akarod édesen, mert a keksz már elég édes. Ezután öntjük hozzá részletekben a tejet, úgy, hogy egy jól gyúrható massza legyen belőle.
Ezt alufólián, sütőpapíron kinyújtjuk, inkább először kézzel nyomkodjuk szét, utána a sodrófával 1 cm vastagra nyújtjuk, formázzuk.
Elkészítjük a tölteléket, ami vajból és kókuszreszelékből áll, én villával szoktam összedolgozni, ezt kenjük rá a kinyújtott alapra.
Feltekerjük, óvatosan, a papírt meghintjük reszelékkel, és kívülről még ebbe is jól beleforgatjuk.
Olyan legyen, mintha jó havas volna, mondjuk.
Folpack fóliába csavarjuk, és betesszük a hűtőbe, hogy a vaj megdermedjen benne.
Ezután már szeletelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!