Piterecept tejallergiásnak, tudtok mondani?
Köszönöm. Leírnád nekem az arányokat is, hogy miből mennyi kell? Ja, zsiradéknak zsír is megfelel, vagy maradjak a margarinnál?
Előre is köszönöm.
A pite tészta alapreceptje, legalábbis mifelénk.
30 deka liszt, 20 deka vaj/margarin, vagy felesbe házizsírral, 10 deka porcukor, 1 tojás sárgája, egy csipet só.tejföl 1-2 kanállal, csak annyi, amennyi öszegyúráshoz szükséges.
a zsiradékot apró kockákra vágom, összemorzsókálom a liszttel, hogy durva dara szerű legyen.
utána mehet bele a többi hozzávaló, a tejföl csak óvatosan. ha elvált az edény falától és majdnem tiszta a kezünk, akkor jó.
kissé belisztezve pihenjen kb fél órát, utána lehet megfelezve két lappá nyújtani.
a töltelék előtt a tepsibe (sütőpapíros) helyezett tésztát megszúrkálom villával, leszórom egy kis szitált morzsával, és terítem el az alama, meggy, túró stb. tölteléket. erre jön a felső lap, szintén megszúrkálom majd, lekenem a tojásfehérjével, amit egy kiskanál tejföllel és kisporcukorral villával felvertem.
szép pirosra sütöm, hidegen szeletelem.
Nagyon köszönöm.
Végülis megcsináltam egy kinézett receptet, és bár abban is volt tejföl. egy kanálnyi, de minimális vízzel helyettesítettem. A tészta nagyon jó állagúra sikerült, legalábbis így nyersen, az íze pedig majd hamarosan kiderül. Most sül.:)
Köszönöm a laktózzal kapcsolatos tanácsodat is, de nem azzal van gond, hanem a tejfehérjével, emiatt kerülöm teljes mértékben a tejterméket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!