Olyan sütiket keresek amibe 1 vagy 2 tojás kell! Tudtok nekem ilyeneket mondani?
Köszönöm előre is!
Jöhetnek a linkek, vagy leírás!
Szia!
Igen, olcsó fánk a neve.
45dkg liszt, 2 tojás, 2 sütőpor, 1 nagy kefír.
Ezeket összekevered, hagyod egy 15 percet állni.
Nagykanállal forró oljaba szaggatod, egyszerre ne sokat,mert megdagad sütés közben.Porcukorba kiszeded, rakhatsz mellé lekvárt is.
Nagyon fincsi, egyszerű és hamar kész van.
Tegnap sütöttem egy kakaósat.
25 deka liszt, 25 deka cukor, 2 tojás, 1 kispohár tejföl (175 gr) fél deci olaj, fél csomag sütőpor, egy teáskanál szódabikarbóna, 3 ek. kakaópor.
a nedveseket kikevetem a cukorral, bele a liszt-a porokkal, végül a kakaó.
én belekevertem úgy 30 deka kockára vágott sütésálló baracklekvárt. sütőpapíros tepsibe öntüttem, tűőróbáig sütöttem, kb 35 percig.kihűlve megporcukroztam, kockákra vágtam. finom lett.
persze lehet bele tenni mazsolát, leszűrt meggyet, csokidarabokat is.
tulajdonképpen egy kevert tészta, ami tepsiben is, de akár muffintepsiben is kisüthető.
olcsó, kiadós.
Almafánk.
1 kiló alma reszelve, 30 deka liszt, 10 deka porcukor, 2 tojás, 1 sütőpor.
a kissé kinyomkodott almát összekeverjüka többi hozzávalóval, majd forró olajba, kanállal szaggatva szép pirosra sütjük.
papírtörlőre szedjük, és fahájas porcukorral megszórjuk.
Fél adag két embernek bőven elég egy tartalmas leves után.
de egy délutáni nasinak is nagyon finom, egyszerű, olcsó.
Köszönöm mindenkinek!
Ki fogom majd próbálni őket!
Ha valakinek még közbe jut eszébe szívesen várom!
Csokis keksz:
15 dkg liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg étcsoki
15 dkg cukor
1 db tojás
10 dkg vaj
A sütőt 200°c-ra kapcsolom és egy nagy tepsibe sütőpapírt terítek.
A lisztet és a kakaóport szűrőn át egy tálba szitálom, majd hozzákeverem a szódabikarbónát és az őrölt fahéjat.
Utána késsel morzsányi darabokra vágom az étcsokit, és hozzákeverem a kakaós liszthez.
Egy másik tálban robotgéppel habosra keverem a puha vajat a cukorral és a tojással.
A sűrű tészta összeállításához egy fakanállal keverem össze a két tál tartalmát.
A masszából diónyi golyókat formálok és 4 cm átmérőjű és 1/2 cm vastag korongokká lapítom, majd egymástól 4-5cm-es távolságban elhelyezem őket a sütőpapíron. 10 percig sütjük.
A sütés után kb 15-20 percet kell hűlni hagyni.
Kb. 20-25 tallér lesz belőle.
Tegnap délután készítettem el, nekünk nagyon ízlett, ketten el is pusztítottuk az egészet lefekvésig. Most fogok nekilátni a duplacsokis (5dkg ét- és 5 dkg fehércsoki), illetve a csokis-áfonyás (5dkg étcsoki, 5dkg aszalt áfonya) változatot. Ezeket még nem próbáltam, de remélem, finomak lesznek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!