Ihatok-e nyers tojást? (Házi+Bolti tojás) Ha igen akkor
mit tegyek bele cukrot vgay magába? Fontoss lenne,
keményen edzek és ezt szokták mondani h igyak csak
félek, hogy valami bajom lesz, szabad inni?
Nekem a szüleim mindig azt mondták, hogy szalmonellát lehet kapni tőle.
Ha nem bodybuildernek készülsz, akkor szerintem nem múlik ezen semmi, jobb félni, mint megijedni... :)
De majd talán valami biológus vagy étkezési tanácsadó megmondja a frankót.
2009. nov. 16. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
szabad sózd meg szerintem.
2009. nov. 16. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
Szalmonellát akkor is kaphatsz, ha mondjuk egy sütibe belesütve eszed meg a tojást, úgyhogy ettől ne félj, nem csak a nyers tojástól lehet elkapni ezt a fertőzést!
Tehetsz nyers tojást valamilyen turmixba, mondjuk tej + banán + tojás vagy gyümölcslé + tojás, de ha birod az ízét, állagát akkor nyugodtan fogyaszthatod magában is.
/mondjuk nem vagyok sem táplálkozási szakértő sem bodybuilder :-)/
2009. nov. 16. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
Ma mondjak minden hiradoban, hogy a magyar allomany 70% a szalmonellafertozott. Hokezelessel( 5 perc fozes, sutes,) biztonsaggal meg lehet enni, mivel elpusztul, ha nyersen eszed, 70% eselyed van egy jo kis szalmonellara.
2009. nov. 16. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
Most mondják a híradóban, hogy a tojások 40%-a szalmonellafertőzött. (Ez szerintem túlzás)Az nem igaz, hogy a süteménnyel is elkaphatod, hőkezeléssel a baktérium elpusztul. Ne egyél nyers tojást, tápértéke a főttnek is van, fölösleges veszély nélkül. Aki már volt szalmonellás, az nagyon nem kívánja még egyszer.
2009. nov. 16. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
Én gyerekkoromban rendszeresen ettem cukorral kikevert tojássárgáját, imádtam. Ma már nem merném kipróbálni.
2009. nov. 16. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
Most volt a híradóban, hogy a csirkék 40%-a szalmonellafertőzött. Természetesen sütéssel-főzéssel elpusztulnak a baktériumok, de a nyers tojással legyünk óvatosak.
2009. nov. 16. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
semmi bajod nemlesz a nyers tojástól, barátom boxoló, és ő is ezt issza. csak nem most, mert a csirkék 40%-a szalmonellás, ezért most lemondott erről:D
2009. nov. 17. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?
Én is ittam régen,mostmár protein port nyomok.Ihatsz csak ne a sima nyers tojást hanem menj fel a Caprivous KFT weboldalára,és ott nézzél,az tuti szalmonella mentes cucc lesz.
2009. dec. 7. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 lcps válasza:
Feltörés előtt a tojást fertőtleniteni kell 60cfoknál melegebb vizzel.
Ellenőrizd, hogy nem régiek.
Lent maradnak a viz alján.
Így biztos fogyasztható.
izlés dolga, hogy só, vagy cukor.
2012. márc. 28. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: