Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ihatok-e nyers tojást? (Házi+B...

Ihatok-e nyers tojást? (Házi+Bolti tojás) Ha igen akkor mit tegyek bele cukrot vgay magába? Fontoss lenne, keményen edzek és ezt szokták mondani h igyak csak félek, hogy valami bajom lesz, szabad inni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 16. 18:11
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem a szüleim mindig azt mondták, hogy szalmonellát lehet kapni tőle.

Ha nem bodybuildernek készülsz, akkor szerintem nem múlik ezen semmi, jobb félni, mint megijedni... :)

De majd talán valami biológus vagy étkezési tanácsadó megmondja a frankót.

2009. nov. 16. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
szabad sózd meg szerintem.
2009. nov. 16. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
26%

Szalmonellát akkor is kaphatsz, ha mondjuk egy sütibe belesütve eszed meg a tojást, úgyhogy ettől ne félj, nem csak a nyers tojástól lehet elkapni ezt a fertőzést!


Tehetsz nyers tojást valamilyen turmixba, mondjuk tej + banán + tojás vagy gyümölcslé + tojás, de ha birod az ízét, állagát akkor nyugodtan fogyaszthatod magában is.

/mondjuk nem vagyok sem táplálkozási szakértő sem bodybuilder :-)/

2009. nov. 16. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ma mondjak minden hiradoban, hogy a magyar allomany 70% a szalmonellafertozott. Hokezelessel( 5 perc fozes, sutes,) biztonsaggal meg lehet enni, mivel elpusztul, ha nyersen eszed, 70% eselyed van egy jo kis szalmonellara.
2009. nov. 16. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Most mondják a híradóban, hogy a tojások 40%-a szalmonellafertőzött. (Ez szerintem túlzás)Az nem igaz, hogy a süteménnyel is elkaphatod, hőkezeléssel a baktérium elpusztul. Ne egyél nyers tojást, tápértéke a főttnek is van, fölösleges veszély nélkül. Aki már volt szalmonellás, az nagyon nem kívánja még egyszer.
2009. nov. 16. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Én gyerekkoromban rendszeresen ettem cukorral kikevert tojássárgáját, imádtam. Ma már nem merném kipróbálni.
2009. nov. 16. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Most volt a híradóban, hogy a csirkék 40%-a szalmonellafertőzött. Természetesen sütéssel-főzéssel elpusztulnak a baktériumok, de a nyers tojással legyünk óvatosak.
2009. nov. 16. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
semmi bajod nemlesz a nyers tojástól, barátom boxoló, és ő is ezt issza. csak nem most, mert a csirkék 40%-a szalmonellás, ezért most lemondott erről:D
2009. nov. 17. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is ittam régen,mostmár protein port nyomok.Ihatsz csak ne a sima nyers tojást hanem menj fel a Caprivous KFT weboldalára,és ott nézzél,az tuti szalmonella mentes cucc lesz.
2009. dec. 7. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 lcps válasza:

Feltörés előtt a tojást fertőtleniteni kell 60cfoknál melegebb vizzel.

Ellenőrizd, hogy nem régiek.

Lent maradnak a viz alján.

Így biztos fogyasztható.

izlés dolga, hogy só, vagy cukor.

2012. márc. 28. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!