Lányok! De akár pasik is ha tudtok főzni! Ha fokhagymás apró husit (falatkákat) szeretnék csinálni akkor a fokhagymát a piritás elején vagy a végén kell rátennem?
Figyelt kérdés
Bocsi ha egyeseknek hülyén hangzik mert számukra természetes de én most ismerkedek a konyhaművészet fortélyaival.
Pasi vagyok.
2012. okt. 16. 21:48
1/7 anonim válasza:
A fokhagymát akkor teszem rá, amikor a hús már pirult kicsit, és kezd levet engedni, mert a zsiradékban könnyen megég.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Így fogok tenni!
2012. okt. 16. 21:59
3/7 anonim válasza:
A vége felé tedd csak rá, akkor intenzívebben érzik rajta a fokhagyma íz. Ha az elején teszed rá, akkor megéghet, vagy csak egyszerűen elpárolog belőle a fokhagyma illóolaja, és elveszíti jellegzetes aromáját.
4/7 bumbi02 válasza:
Ha a húst előzőleg bepácolod egy kis olajba, amiből nem sajnálod a fokhagymát (ízlés szerint), és hagyod pár óráig állni, akkor nem kell utólag rá tenned:) Amennyiben csak fokhagymás ízt akarsz elérni. Ha fokhagymát is akarsz rá, akkor ahogy az első írta(:
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2012. okt. 16. 22:37
6/7 anonim válasza:
Végén tedd bele a fokhagymát! Megmarad az íze is.
7/7 anonim válasza:
Csak a legvégén szoktam, amikor már teljesen kész, belekavarom a zúzott fokhagymát, beborítom, hogy össze-érjenek az ízek, de rögtön el is zárom alatta a gázt, mert a fokhagyma ha megég, csúnyán tönkre-teheti az egész "alkotást"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!