Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tudnék a barátomnak...

Mit tudnék a barátomnak sütni/főzni?

Figyelt kérdés

A barátom szakács és arra gondoltam, hogy valamivel meglepem vacsira. Néha szoktam neki vacsit csinálni, de meg szeretném neki mutatni hogy tudok én többet is:) De mivel szakács elég nehéz olyan ételt csinálni amit nem ismerne.

Esetleg ha linkelnétek nekem receptet azt megköszönném, de simán is jó ha leírjátok!!

Előre is köszönöm a válaszokat! 19/l

2012. okt. 13. 18:45
 1/9 anonim ***** válasza:
52%

Jó lenne tudni, hogy milyen anyagból lehet gazdálkodni, mi van otthon

Másrészt milyen fajta kajára gondoltál, valami egytálétel, húsos, hús nélküli, vagy inkább valami saláta-féle, esetleg valami sütit akarsz készíteni.

Szóval egy kicsit bővebb infó nem ártana.

2012. okt. 13. 18:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Igazad van,bocsi! Természetesen valami húsos ételt szeretnék, hiszen a férfiak szeretik ha az ételhez van hús, meg valami köretet gondoltam!
2012. okt. 13. 19:05
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
szilvásbuktát, mert azt szereti :D
2012. okt. 13. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:
67%

És mi van otthon?

- valami pörkölt-féle nokedlivel vagy valami krumpli-körettel + ubi saláta, vagy paradicsom saláta

- fasírozott főzelékkel, vagy rizskörettel + valami mártással

- sült csirke, mellette sütve a krumplit

- rántott vagy töltött hús, majonézes hideg-salátával

Bármelyik után fincsi lehet egy pohárka puding, vagy akár egy tálca süti, még ha sütés nélküli, akkor is jó kis meglepit lehet belőle összehozni.

2012. okt. 13. 19:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Marharendang szójaszósszal (átírt)

Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 1 kk szárított csili, fél fej fokhagyma, 2 vöröshagyma, 51 kk gyömbér, fél evőkanál 10%-os ecet. 1/4 csésze sűrű szójaszósz, kevesebb mint 1 kávéskanál cukor, só, 1/2 csésze Olajban süssünk: fél fej vöröshagymát (felszeletelve), 1 gerezd fokhagymát (felszeletelve), 3 cm fahéjkérget

1. Vágjuk fel a húst és főzzük puhára vízben. Vegyük ki, csöpögtessük le és a vizet is tegyük félre.

2. Daráljuk össze a csilit, fokhagymát, vöröshagymát, gyömbért és cukrot.

3. Süssük olajban az említett hozzávalókat, amíg illatozni kezdenek, keverjük bele a szójaszószt, majd tegyük bele a húst és süssük át.

5. Öntsük rá a vizet, amiben a hús főtt, az ecetet és az átsütött salotthagymát, fokhagymát és fahéjkérget és pároljuk lassú tűzön.

6. Amikor már majdnem minden víz elpárolgott, sózzuk meg és süssük egész szárazra.

Az eredetibe salotthagymát írt, mivel vidéki vagyok és nagyon nem tudok ilyesmiket beszerezni, átírtam a receptben. Ha te be tudod szerezni, akkor használd azt.

Mellé köret:

Sárga sült burgonya (Srí Lanka)

1,5 ek. vaj, 1-1 mk. reszelt fokhagyma, vöröshagyma, 2 mk. kurkumapor, 0,5 kg hámozott, főtt, apró újburgonya, késhegynyi bors, só, 1 tk. aprított petrezselyem.

Pirítsuk a vajban üvegesre a hagymákat. Adjuk hozzá a kurkumát, lassú tűzön pirítsuk még 2-3 percig. Tegyük bele a burgonyát, 5 percig pirítsuk. 2 ágú villával keverjük.

Szórjuk meg a borssal, sóval, petrezselyemmel.

Forrón tálaljuk.

Kipróbált, mindenkinek ízlett a családban, még a nagymamámnak is, pedig az nagy szó! Kétszer szedett belőle, soha, semmiből sem szedett kétszer!

Ha a marharendangot bonyolultnak találod, a köretet szerintem akkor is érdemes kipróbálni, nem egy hétköznapi, lehet ismeri, de biztos meglepődne, ha azt kapna enni.

2012. okt. 13. 19:20
 6/9 anonim ***** válasza:
82%
nem 51 kk gyömbér, bocs... :D 1 kiskanál - minimum. A többi ízlés dolga, én többet szoktam.
2012. okt. 13. 19:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha szakács akkor nem is fogsz tudni olyat csinálni amit nem ismer, meg ne is akarj.

Inkább arra törekedj, hogy minél tökéletesebbre sikerüljön, lehet az egyszerűbb étel is.

Csinálj pl egy jó vadas marhát zsemlegombóccal, vagy egy jó juhtúrós sztrapacskát füstölt tarjával.

Olyan ételeket keress, amiket jóízűre meg lehet csinálni, és igazi jó emberes kaja. :)

Egy szintén szakács...

2012. okt. 13. 19:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Harcsapaprikást, túróscsuszával.hamar kész,(konyhakész halból) és a pasik szeretik.de, ha nagyon igyekezni akarsz, juhtúrós-kapros nokedlivel is meglepheted a harcsapaprikás mellé.

mellé egy üveg finom könnyű rosé...

2012. okt. 13. 19:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, inkább valami olyasmit készíts, ami után biztosan megnyalja a 10 ujját, ami igazán kedvence, vagy amit olyan speciális módon elkészítve szeret, amit a konyhán hivatalosan nem úgy készítenek. (Extrém példa: mákos palacsinta hordós aprókáposzta-körettel!!!)
2012. okt. 13. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!