Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy tehetségtelen nulla...

Egy tehetségtelen nulla vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
gyakran szeretnék kedveskedni a családomnak sütivel,de valahogy nem jön össze. A minap kipróbáltam egy receptet stahl konyhájából, [link] de nem sikerült, kétszer próbáltam, de a hab mindig túl híg maradt, vagy leégett. mit csináltam rosszul?
2009. aug. 6. 16:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Annyi a problémája ennek a habcsókreceptnek, hogy nem kell bele keményítő!!! És nem fehérborecet való bele hanem sima étkezési ecet vagy citromlé! Csak tojásfeférje, cukor, ecet való bele.

A másik, hogy 120 °C- on csak megég, de a közepe nem sül át.

80-90 °C-on szárítani kell, ami 2-3 óra is lehet picit megnyitott sütőajtó mellett az utolsó órában, majd nem szabad rögtön kivenni a sütőből, ha kész, hanem megvárni míg kihül a sütő, ezalatt is szikkad a habcsók.


maszatka

2009. aug. 6. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
52%

Szia!


Maszatkának mint mindíg most is igaza van. A Stahl receptje egy kalap fos. És valóban nagyon sokáig kell SZÁRÍTANI a habcsókot és alacsony hőfokon. Az én Pavlova receptem mindíg sikert arat. Úgyhogy nem vagy tehetségtelen nulla, csak sz...r receptet próbáltál ki. A Horváth Ilona szakácskönyve az nem hazudik a Stahl meg csak nagyzolni tud......


Pavlova torta - habcsók:


6 tojás fehérje

csipet só

pici citromlé

30 dkg porcukor evőkanalanként adagolva

kevés ecet



A habverő tálat megkenjük citrommal, hogy zsírmentes legyen a tál. A fehérjékhez hozzáadjuk a csipet sót és kemény habbá verjük a fehérjéket. Annyira, hogyha felfordítjuk ne csússzon ki a hab a tálból. Lassan evőkanalanként hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük, amíg fényes lesz. Ha kész hozzáadunk egy kicsi ecetet. Ettől még tartósabb, keményebb lesz a hab. Ne féljünk, nem lesz savanyú. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. Egy lapos tepsire sütöpapírt vágunk, és kör alakban rákenjük a habot. Megpróbáljuk kerek torta alakúra kenni. Berakjuk a forró sütőbe. Pár percig hagyjuk, majd lecsavarjuk a sütőt 100-150 fokra. Kb 1-1,5 óráig sütjük, szárítjuk. Ekkor kívül kemény, ropogós lesz, belül meg omlósan lágy. Ha igazán keményre szeretnénk, akkor 50-100 fokon kb 3 órát szárítjuk.


Kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ne izguljunk a teteje be fog repedezni és be fog esni, vagy legalábbis összeesik egy kicsit. Ha kihűlt felvert tejszínhabot kenünk rá és bármilyen gyümölccsel megszórjuk.

2009. aug. 6. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenkinek :)
2009. aug. 8. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!