Egy tehetségtelen nulla vagyok. Mit tegyek?
Szia!
Annyi a problémája ennek a habcsókreceptnek, hogy nem kell bele keményítő!!! És nem fehérborecet való bele hanem sima étkezési ecet vagy citromlé! Csak tojásfeférje, cukor, ecet való bele.
A másik, hogy 120 °C- on csak megég, de a közepe nem sül át.
80-90 °C-on szárítani kell, ami 2-3 óra is lehet picit megnyitott sütőajtó mellett az utolsó órában, majd nem szabad rögtön kivenni a sütőből, ha kész, hanem megvárni míg kihül a sütő, ezalatt is szikkad a habcsók.
maszatka
Szia!
Maszatkának mint mindíg most is igaza van. A Stahl receptje egy kalap fos. És valóban nagyon sokáig kell SZÁRÍTANI a habcsókot és alacsony hőfokon. Az én Pavlova receptem mindíg sikert arat. Úgyhogy nem vagy tehetségtelen nulla, csak sz...r receptet próbáltál ki. A Horváth Ilona szakácskönyve az nem hazudik a Stahl meg csak nagyzolni tud......
Pavlova torta - habcsók:
6 tojás fehérje
csipet só
pici citromlé
30 dkg porcukor evőkanalanként adagolva
kevés ecet
A habverő tálat megkenjük citrommal, hogy zsírmentes legyen a tál. A fehérjékhez hozzáadjuk a csipet sót és kemény habbá verjük a fehérjéket. Annyira, hogyha felfordítjuk ne csússzon ki a hab a tálból. Lassan evőkanalanként hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük, amíg fényes lesz. Ha kész hozzáadunk egy kicsi ecetet. Ettől még tartósabb, keményebb lesz a hab. Ne féljünk, nem lesz savanyú. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. Egy lapos tepsire sütöpapírt vágunk, és kör alakban rákenjük a habot. Megpróbáljuk kerek torta alakúra kenni. Berakjuk a forró sütőbe. Pár percig hagyjuk, majd lecsavarjuk a sütőt 100-150 fokra. Kb 1-1,5 óráig sütjük, szárítjuk. Ekkor kívül kemény, ropogós lesz, belül meg omlósan lágy. Ha igazán keményre szeretnénk, akkor 50-100 fokon kb 3 órát szárítjuk.
Kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ne izguljunk a teteje be fog repedezni és be fog esni, vagy legalábbis összeesik egy kicsit. Ha kihűlt felvert tejszínhabot kenünk rá és bármilyen gyümölccsel megszórjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!