Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy tehetségtelen nulla...

Egy tehetségtelen nulla vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
gyakran szeretnék kedveskedni a családomnak sütivel,de valahogy nem jön össze. A minap kipróbáltam egy receptet stahl konyhájából, [link] de nem sikerült, kétszer próbáltam, de a hab mindig túl híg maradt, vagy leégett. mit csináltam rosszul?
2009. aug. 6. 16:38
1 2
 1/13 anonim válasza:
5%
igazad van..tehetségtelen nulla vagy.
2009. aug. 6. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
72%

Először is higgadj le!!!

Bookline,Alexandra vagy más online könyvesboltban vedd meg a Horváth Ilona szakácskönyvét,na ,ha az sem megy,akkor...De az lehetetlen,vedd meg és próbáld ki ,ne sajnáld rá a pénzt,válogasd meg jól a megvárásolandó alapanyagokat és fő a nyugalom,ez egy 100% ig biztos könyv az elinduláshoz.

Sok sikert hozzá

2009. aug. 6. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ne izgulj ezen :) ha szívből csinálod és látja a családod ezt biztos lenyomják a torkukon főleg ha elég édes :D. Pl.: Nekem nőverem csinált anno 12. szülinapomra "sütit" odaégett az alja ragadt a teteje de megettem mert jól esett, hogy gondolt rám. Nem úgy mint anyám...
2009. aug. 6. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
Nyugi, én nagyon jól főzök, de nekem sem megy minden. A habcsók pl. egyáltalán nem. Más gyönyörű kemény habot ver, én bármit teszek, nem megy. Ismerd meg az erősségeidet, gyengéidet, és olyan recepteket válogass, amiben biztos vagy! És amúgy is: GYAKORLAT TESZI A MESTERT! Ne izgulj!
2009. aug. 6. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
74%

Én sokat sütök-főzök, de a habcsókba bele sem kezdenék. Ami még nem megy, a piskóta. Jó mi? Állítólag a tíz éves gyerek meg tudja sütni, na én nem. Olyan, mint a cipőtalp.


Én úgy szoktam, ha valami nem sikerül és nem is sejtem, mi lehet az oka, akkor hagyom a fenébe azt a receptet. Ha viszont van róla fogalmam, mit kell másképpen, hogy jó/jobb legyen, akkor hozzá firkantok egy megjegyzést, és legközelebb úgy csinálom. Általában sikerül. De mondom, ha nem is tudod, mi lehet a baj, ne azt csináld újra, keress valami mást ne rontsd el a saját kedved...

2009. aug. 6. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
83%

No para! Az én első sütim a gyümölcstorta volt, amit egy napon 4X sütöttem újra, pedig nagyon egyszerű.

Most A Szakma Kiváló Tanulója versenyre készülök, pékként és cukrászként.

Na például vehetsz előre kész tortalapot is.

Vagy próbáld ki: [link]

A krémnél kihagyhatod a margarint és csinálhatod simán pudingból is.

Az sem baj, ha hígabb a tészta, a sütőpor megfogja.

Továbbá ha sütsz, mindíg BL55-ös jelzésű lisztet használj (finomliszt)

Gyakorlat teszi a mestert! Sablonszöveg de igaz.

Ha nem megy írj privátot, segítek!

2009. aug. 6. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim válasza:
66%
Próbálj ki másik sütit. Biztos van másik, ami nagyon finom. :) nem vagy tehetségtelen nulla, minden nem mehet neked sem. Én kuglófot akartam sütni és katasztrófa folyékony valami lett belőle, és sírtam, hogy nem sikerül. Kipróbáltam egy másik sütit és az nagyon jól sikerült, a családom nagyon sokszor kéri, hogy süssek :) Max ha mindenképp azt akarod megsütni, akkor hívj át valakit, hogy segítsen. ;)
2009. aug. 6. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
74%

Nincsen tehetségtelen nulla ember.Vannak az embernek rossz napjai amikor nem úgy jön össze a dolog ahogy akarjuk.Gyakorolj és meglátod minden jó lesz majd!:)

Én is most tanulok 1-2 dolgot és hát van mit gyakorolni nekem is:D pl.:a múltkor keksztekercset csináltam és olyan lágy lett a massza,hogy kókuszreszelékkel nyakon öntöttem+daráltam még hozzá egy csomó háztartási kekszet:D aztán pöttyöskét készítettem,abba pedig megszaladt a rum és "enyhén" rumos lett,vagy amikor ebédre szilvás gombócot csináltam és a prézlit sikerült jól leégetnem pedig csak fél percre fordultam el.Szóval mindenki hibázik,még a gyakorlott háziasszonyok is,múltkor anyum beleborította a krumpli vizébe a sótartót,hát inkább főztünk egy másik adagot!:P


Ne aggódj,gyakorolj és meglátod neked is menni fog!:)

14/L

2009. aug. 6. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
73%
A habcsók titka, hogy nem szabad sütni, szinte csak szárítani szabad, alacsony hőfokon. Éppen ezért elég sokáig is tart. A másik titok, hogy mondjuk úgy néz ki, már frankón kész, kiveszel egyet, megkóstolod és a belseje még ragacsos, nyugodtan vissza lehet még tenni (sok más sütivel ellentétben) a sütőbe és "szárítani" tovább. Kapásból nem akarok hülyeséget mondani, de most nincs elérhető közelségben az én habcsók receptem, szóval emlékezetből kb. 90 fokon kell sütni, ilyet csak elektromos sütőben tudsz előállítani. Nekem pl. gázosban soha nem sikerült volna, mert annak a takarék lángja is túl forró. (Bár biztos sütője válogatja.)
2009. aug. 6. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
66%

Ne keseredj el, én már negyven éve tudok igen jól fözni (nem csak én mondom), de sütni csak pár éve, marmint olyat, ami tényleg finom és valahogy ki is néz. A titok a türelem: sütni nem igen lehet gyorsan, rá kell szánni az idöt. Ne add fel, és ha valami nem sikerül, akkor alakitsd át - olyan rossz ritkán lesz, hogy ehetetlen legyen, legfeljebb nem igazán szép - de az kevésbé fontos.

Sütöttem már képviselöfánkot, ami sütés után összeesett, belerkatam egy tálba a krémmel rétegesen, és tejszinhabbal megettük, és még izlett is a családnak, mert nem tudták, hogy csak egy baleset.

2009. aug. 6. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!