Egy tehetségtelen nulla vagyok. Mit tegyek?
Először is higgadj le!!!
Bookline,Alexandra vagy más online könyvesboltban vedd meg a Horváth Ilona szakácskönyvét,na ,ha az sem megy,akkor...De az lehetetlen,vedd meg és próbáld ki ,ne sajnáld rá a pénzt,válogasd meg jól a megvárásolandó alapanyagokat és fő a nyugalom,ez egy 100% ig biztos könyv az elinduláshoz.
Sok sikert hozzá
Én sokat sütök-főzök, de a habcsókba bele sem kezdenék. Ami még nem megy, a piskóta. Jó mi? Állítólag a tíz éves gyerek meg tudja sütni, na én nem. Olyan, mint a cipőtalp.
Én úgy szoktam, ha valami nem sikerül és nem is sejtem, mi lehet az oka, akkor hagyom a fenébe azt a receptet. Ha viszont van róla fogalmam, mit kell másképpen, hogy jó/jobb legyen, akkor hozzá firkantok egy megjegyzést, és legközelebb úgy csinálom. Általában sikerül. De mondom, ha nem is tudod, mi lehet a baj, ne azt csináld újra, keress valami mást ne rontsd el a saját kedved...
No para! Az én első sütim a gyümölcstorta volt, amit egy napon 4X sütöttem újra, pedig nagyon egyszerű.
Most A Szakma Kiváló Tanulója versenyre készülök, pékként és cukrászként.
Na például vehetsz előre kész tortalapot is.
Vagy próbáld ki: [link]
A krémnél kihagyhatod a margarint és csinálhatod simán pudingból is.
Az sem baj, ha hígabb a tészta, a sütőpor megfogja.
Továbbá ha sütsz, mindíg BL55-ös jelzésű lisztet használj (finomliszt)
Gyakorlat teszi a mestert! Sablonszöveg de igaz.
Ha nem megy írj privátot, segítek!
Nincsen tehetségtelen nulla ember.Vannak az embernek rossz napjai amikor nem úgy jön össze a dolog ahogy akarjuk.Gyakorolj és meglátod minden jó lesz majd!:)
Én is most tanulok 1-2 dolgot és hát van mit gyakorolni nekem is:D pl.:a múltkor keksztekercset csináltam és olyan lágy lett a massza,hogy kókuszreszelékkel nyakon öntöttem+daráltam még hozzá egy csomó háztartási kekszet:D aztán pöttyöskét készítettem,abba pedig megszaladt a rum és "enyhén" rumos lett,vagy amikor ebédre szilvás gombócot csináltam és a prézlit sikerült jól leégetnem pedig csak fél percre fordultam el.Szóval mindenki hibázik,még a gyakorlott háziasszonyok is,múltkor anyum beleborította a krumpli vizébe a sótartót,hát inkább főztünk egy másik adagot!:P
Ne aggódj,gyakorolj és meglátod neked is menni fog!:)
14/L
Ne keseredj el, én már negyven éve tudok igen jól fözni (nem csak én mondom), de sütni csak pár éve, marmint olyat, ami tényleg finom és valahogy ki is néz. A titok a türelem: sütni nem igen lehet gyorsan, rá kell szánni az idöt. Ne add fel, és ha valami nem sikerül, akkor alakitsd át - olyan rossz ritkán lesz, hogy ehetetlen legyen, legfeljebb nem igazán szép - de az kevésbé fontos.
Sütöttem már képviselöfánkot, ami sütés után összeesett, belerkatam egy tálba a krémmel rétegesen, és tejszinhabbal megettük, és még izlett is a családnak, mert nem tudták, hogy csak egy baleset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!