Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sót vegyek?

Milyen sót vegyek?

Figyelt kérdés

Melyik a legegészségesebb , illetve károsabb?

Sok helyről hallani, látni hogy a nagy szemű só a legobb igaz ez?



2012. okt. 8. 15:07
1 2
 11/13 doboszoli ***** válasza:

7. és 8. válaszolóval értek egyet.

A többi úri huncutság.

Szerintem.

2012. okt. 8. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:

"Köszi a választ, de mintha a tengeri só nem lenne olyan erős, többet kell az ételbe rakni."

A sóknak nincs különböző "erősségük", mind egyforma.

Ami különbség van, hogy a "tengeri só" néven árult só jóval nagyobb kristályszerkezetű, emiatt kisebb a sűrűsége, azaz nagyobb a térfogata ugyanakkora tömeghez, az ételben pedig tömegarányosan érzed.

Nagyjából a nagyobb szemű sóból térfogatra kétszer annyi kell, mint a hagyományos asztali sóból.

2012. okt. 9. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 Roncsello válasza:

Kedves olvasók.

Himalája só - a himalája szót csak reklámfogásból alkalmazzák és nem más mint pakisztáni kősó.

Tengeri só - nos ebben sok a kálium klorid ami ártalmas.


Legjobb, ha gyógyszertári nátrium kloridot vesztek, (azaz konyhasó) ebben nincs kálium klorid és nem is kősó. Azaz egészséges, mint bármelyik másik.

2013. szept. 22. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!