Kerti partyt tartok a hétvégén kezdő 'háziasszonyként'. Miből mennyit vegyek?
Sztem 20.
Es keszülj fel, h nem fogy el mind. De ha kevesebbet csinalnal, akkor meg lehet, h keves lenne, ha mindenkinek nagyon bejön.
A helyedben nem csak egyfelet csinalnek, hanem pl gulyas melle szendvsicseket, kolbasz+sajttalat vagy salatakat kis asztalon, sos stanglival vagy hasonlo. (Bocs, nem kliekkeltem a receptre.) Akkor gulyasbol lehet kevesebb, pl 20 felnöttre szamitva 16 fö, es akkor nem lesz olyan sok maradek egyfeleböl, nektek is jobban beoszthato a következö napokra.
Hangsúlyom erőre is, hogy csak a privát véleményemet írom,
lehet, hogy mások terméseztesen másképp gondolják. a lecsós recept szerintem 4 főre szól. én ezt a receptet bográcsban így nem csinálnám meg, mert sok meglepetés érhet egy kezdőt, ha a rizst a lecsőval együtt akarja bográcsban megfőzni. a lecsó amúgy kitűnő ötlet bográcsban, de én mindenképpen külön főzném meg a rizst
másfélszeres vízzel, és a majdnem kész lecsóba tenném, amiből még felvesz szaftot. így egyszerre lesznek készek, és nem kell külön idegeskedni, hogy a nyers rizs odaég-e vagy sem.
a másik receptet nem ismerem, de biztosan finom, a két kiló húsból kiindulva 7-8 főre tartom elegendőnek.
Pörkölt,illetve gulyásféléknél 25-30 deka nyershússal számolunk általában.
persze függ a vendégek összetételétől is, hány felnőtt-gyerek stb.
Ismét a gyakorlat bizonyított.(legalábbis nekem)
Egyetértünk!
Másrészt készülj arra, ha lecsó, akkor igen szolid hangulatú partyd lesz, mivel a savanyú, paradicsomos lecsóra nemigazán fognak inni a vendégeid, mert a paradicsom nem kívánja.
Ha savanyú a kaja, savanyú a hangulat is!
Akkor már inkább keress rá a bográcsos húsos-tarhonyára, vagy bográcsos paprikás-krumpli füstölt kolbásszal, vagy valami hasonló, egyszerűen elkészíthető kajára.
5-ös vagyok!
Az általam javasolt bográcsos tarhonya az valóban "hasonló", mint a 6-os hozzászóló által felrakott link.
Két különbséggel főzzük:
- több vizet öntünk rá, tehát kicsit levesesebb marad, mint ott írják, ezért sok esetben nem villával, hanem inkább kanállal esszük
- másrészt először a (bármilyen húsból = sertés, marha, csirke) megfőzzük pörköltet a bográcsban, majd kicsit meghígítjuk a levét, belerakjuk a krumplit, amikor az félfövésben van, ismét hígítunk rajta és fejenként 1 marék tarhonyát főzünk bele. (= ahány főre főzünk annyi marékkal + 1 marék ráadás, ha valaki éhesebb lenne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!