Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sót vegyek?

Milyen sót vegyek?

Figyelt kérdés

Melyik a legegészségesebb , illetve károsabb?

Sok helyről hallani, látni hogy a nagy szemű só a legobb igaz ez?



2012. okt. 8. 15:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
a tengeri só a legegészségesebb :) mi is azt használjuk:) és jó nagyon.
2012. okt. 8. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de mintha a tengeri só nem lenne olyan erős, többet kell az ételbe rakni.
2012. okt. 8. 15:33
 3/13 anonim ***** válasza:
Van a Nahrin-nak egy terméke, a "Krauter-Meersalz". Ez speciális tengeri só, és van benne bika is, úgyhogy én ezt javaslom.
2012. okt. 8. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Van egy műanyag dobozos görög tengeri só, azt vedd, abban nincs kálium.
2012. okt. 8. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim válasza:

A legegészségesebb a Himalája só, hisz ez nem tartalmaz NaCl-t, mint a konyhasó, hanem több mint 80 féle ásványi anyagot, mely nem károsítja az ereket.

Nagyon drága, de ha a legegészségesebbet keresed, akkor ez az. Ja, és ami a lényeg, nincs finomítva!!!!

Ebből is a legjobb a rózsaszínű nagy szemcsés, és venni hozzá egy őrlőt.

2012. okt. 8. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Jódozott só is egészséges.Pajzsmirigy probléma esetén figyelni kell a jód tartalomra is a só esetén.. Egyébként tényleg egészséges a Himalája só,de az édeskés.Pl a leves olyan szokatlanul édes lesz tőle.. Nekün legalábbis.

Egyébként a konyhasó=NaCl. Kémiailag...

Mi egyébként jódozott tengeri sót szoktunk venni, anyum most vett proba gyanánt Himaláját. Ez nagyon szokatlan még..

2012. okt. 8. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért az enyhe csacskaság, hogy a Himalája sóban nincs NaCl :) Lehet, hogy más is van mellette, de ez attól még SÓ.

És mellesleg melyik só NEM tengeri származású...?

2012. okt. 8. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Az utolsónak igaza van- minden só tengeri só, még ha bányásszák is... (tessék visszemlékezni az általános iskolában tanultakra, a föld kialkulására.)

Hogy egy só mennyire egészséges, azt a mérték határozza meg.

Teljesen felesleges pénzkidobás divatos sókat használni, de mindenki azt tesz, amit akar, illetve, amire futja neki.

Szerintem bármelyik konyhasó teljesen egészséges, természetes ízesítő.

A mérték az érték...

2012. okt. 8. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:

Bocsánatot kérek mindenkitől, engem is félre tájékoztattak, ezek szerint jól át is vágtak.

Azt hittem a himalája só tényleg egészségesebb, mint társaik. Már bánom, hogy pénzt dobtam ki rá.

2012. okt. 8. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
2012. okt. 8. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!