Milyen sót vegyek?
Melyik a legegészségesebb , illetve károsabb?
Sok helyről hallani, látni hogy a nagy szemű só a legobb igaz ez?
A legegészségesebb a Himalája só, hisz ez nem tartalmaz NaCl-t, mint a konyhasó, hanem több mint 80 féle ásványi anyagot, mely nem károsítja az ereket.
Nagyon drága, de ha a legegészségesebbet keresed, akkor ez az. Ja, és ami a lényeg, nincs finomítva!!!!
Ebből is a legjobb a rózsaszínű nagy szemcsés, és venni hozzá egy őrlőt.
Jódozott só is egészséges.Pajzsmirigy probléma esetén figyelni kell a jód tartalomra is a só esetén.. Egyébként tényleg egészséges a Himalája só,de az édeskés.Pl a leves olyan szokatlanul édes lesz tőle.. Nekün legalábbis.
Egyébként a konyhasó=NaCl. Kémiailag...
Mi egyébként jódozott tengeri sót szoktunk venni, anyum most vett proba gyanánt Himaláját. Ez nagyon szokatlan még..
Azért az enyhe csacskaság, hogy a Himalája sóban nincs NaCl :) Lehet, hogy más is van mellette, de ez attól még SÓ.
És mellesleg melyik só NEM tengeri származású...?
Az utolsónak igaza van- minden só tengeri só, még ha bányásszák is... (tessék visszemlékezni az általános iskolában tanultakra, a föld kialkulására.)
Hogy egy só mennyire egészséges, azt a mérték határozza meg.
Teljesen felesleges pénzkidobás divatos sókat használni, de mindenki azt tesz, amit akar, illetve, amire futja neki.
Szerintem bármelyik konyhasó teljesen egészséges, természetes ízesítő.
A mérték az érték...
Bocsánatot kérek mindenkitől, engem is félre tájékoztattak, ezek szerint jól át is vágtak.
Azt hittem a himalája só tényleg egészségesebb, mint társaik. Már bánom, hogy pénzt dobtam ki rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!