Szeretnék csirkelábból 2 főre húslevest csinálni. Hogy álljak hozzá. Ergo hogy kezdjem a főzést. Mennyi lábat vegyek, úgy hogy vacsira és ebédre is legyen, jah és ha megfőztem a húst akkor át kell szűrnöm a levét egy másik edénybe?
Fél kilót legalább. mosd meg kapard le a bőrét és vágd le a körmöket, vagyis pedikűrözd főzés előtt. rendesen felteszed húslevesnek,. sok vegyes zöldséggel, egy szem hagymával (megmosva héjastól)egészborssal. lassan főjön, szinte csak gyöngyözzön, mint bármelyik húsleves.
só, egy csipet cukor, ami a zöldség ízét kiemelei. a csirkeláb jóízt ad a levesnek.
ha teljesen puha, leszűrüd, egy kis levesben főzöl ki mellé valamilyen finom tésztát. (csiga, cérnametélt, de gríz vagy májgaluska is lehet.
tálaláskor tésztával, zöldséggel, aki szereti a lábat annak azzal tálalod.én sepeciel imádom, szinte szét is rágom az ujjait:)
Én az első válaszolóval nem értek egyet,ne haragudj,de a húsleves,akár sertés,akár csirke nem így készül.
Ha nem csak az íze miatt főzöd bele a lábakat,akkor fél kilót vegyél,ha megeszitek.
A jó csirkeleves meg más is így készül,nálunk jó tanyasi,falukban,lagzikban.
Felteszed főni a jól átmosott,lábakat vízbe főni,teszel bele,megpucolt krumplit(ne legyen zavaros,meg finom is),pucolt vöröshagymát,sárgarépát(minél több,annál szebb színe lesz),zellert,fehérrépát,petrezselymet,egy egész fehér paprikát,karalábét,delikátot,pici sót,egész borsot,csipet őrölt szerecsendiót,ha felforr lehabozod,és készre főzöd.Leszűröd a levét,a többit félreteszed,delikátos húslében tésztát főzöl és vagy külön tálalod,vagy beleteszed a többi levest is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!