Több napot együtt leszek a barátommal és kitaláltuk hogy egyik nap ő másik nap én főzök. Ötletek? -> ;)
A helyedben én most úgy kezdeném, hogy eldönteném, mikor, milyen fajta húsból készítenék valamit. Pl. sertés karaj, vagy sertés tarja stb. vagy éppen csirke melle, combja, vagy hal, vagy marha-hús. Aztán azt dönteném el, hogy sütve vagy főzve.
Utána beírnám a keresőbe, és a több tízezer receptet elkezdeném olvasgatni, és ami elnyeri a tetszésemet, hát akkor ahhoz vásárolnék.
Nem lehet több napra másoknak készíteni menüt úgy, hogy még azt sem tudjuk, mennyire vagy otthon a konyhai fortélyokban.
reggelire: sajtos sonkás rántotta
ebédre: gyümi leves, rakottkrumpli
vacsi: bolognai mellé valami bor a romantikához :)
Reggel: tartalmas villás reggeli,rántotta,ubi,tea
Ebéd: lecsós(paradcsom,paprika) csrkemell rajta sajttal(ilyen rakottasan) rizzsel és sültkrumplval mondjuk
vacsi: ha meleg van és nincs kedved főzni valami egyszerű
utána meg jöhet a madártej
Vagy valami könnyű pl gyümölcsleves és madártej...
Hu ebédre még eszembe jutott a nagy kedvencem: SAjtos rakott csirkemell,vagy virslim benne sajt és baconbe tekerve
vagy csirkecomb és betekered baconbe,ez után a madártej..
Vagy ha nme akarsz hust csinálni legyen lecsó...
több nap azt nem figyeltem...
akkor írok még :D
műzlit mellőzném reggelire azzal szerintem egy pasi nem lakik jól :)
Én reggelire szoktam még: bundáskenyér azt is sajtosan, pirítós, melegszendvics, virsli, sima szendvicsek
Én ebédre simán bevállanék egy gyrostálat is :) tetszetős és laktat de még se hízlal egy fiúnak bejön :P kolbászosztepsis krumpli, paprikáskrumpli, paprikás csirke nokedlivel, rántott sajt-rizs-tartár
vacsira: carbonara, olasz tészták szóssza, lasagne...tejberizs
hirtelen ennyi jut eszembe amit nagyonsokszor csinálok :)
Amit én csinálnék a helyedben:
Reggeli: bundás kenyér kakaóval (ha teheted saját készítésű kenyérből, amit előre meg is tudsz sütni)
Ebéd: valami Nagyon egyszerű mégis nagyszerű (gondolom nem csak főzéssel töltenétek az időt...) - tojásos nokedli (nokedli elronthatatlan 1 perces receptje: 3 bögre liszt, 1 bögre víz, 2 tojás, 1 tk. só) + uborkasaláta
Vacsora: rántott hús és esetleg rántott sajt mellé barátod ízlésének megfelelő körettel (a rántott húsért minden pasi oda van)
Szerintem ez gyors, egyszerű, elronthatatlan és nagyon finom. :-) A madártej úgy jó, ha előre megcsinálod, behűtöd, és csak enni kell. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!