Milyen levest főzzek hétvégére?
A főétel egészben sült pecsenyekacsa lesz, hagymás tört burgonyával és dinsztelt lilakáposzta almával.
Én először húslevesre gondoltam, viszont azt készítettem múlt héten hétvégén is. Van valami jó ötletetek?
Egyben még én sem sütöttem.
Fólia alatt puhítgatnám, párolgatnám amíg meg nem puhul, majd fólia le, és saját zsírjával locsolgatva pirítanám pirosra!
Egész kacsa volt..
Fűszereztem (só, bors, majoranna, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom) 1.5 órát fólia alatt pihent a sütőben, utána megpirítottam mindkét oldalát, közben mézes-boros lével kenegettem, a belsejében pedig 2 egész alma volt gerezdekre vágva. Nagyon finom lett. Zsiradékot nem szabad alá tenni, mert a végére így is lett alatta bőven.
A káposztám pedig azért nem sikerült, mert a múltkori recept ami alapján készítettem, babérlevelet írt bele, és túl kevés cukrot, tehát keserű lett.
Most egy másik recept alapján csináltam, ebbe köménymag, olaj, ecet, cukor és méz is kellett. Isteni lett! :)
Kezdő vagyok, így az első próbálkozás után, ha nem sikerül nem adom fel egyből! :)
A párom azt mondta úgy érzi magát mintha étteremben lenne, minden finom és mutatós volt véleménye szerint. Megérte pepecselni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!