Mit főzzek a hétvégére? 3 napra jönnek vendégek,7-en leszünk, nagy evők. Olyan kellene, amit előre el tudok készíteni.
Marha hús leves. Első nap leves, utána a hús paradicsom szósszal, tört krumplival.
Másnap a leves tésztával, utána csirkepaprikás nokedlivel.
Harmadik napon a leves "bujlon"-ként: erőleves csészében, tojással. Utána a csirkepörköltből hortobágyi húsos palacsinta.
Így két féléből 3 napig mindig mást esztek.
Stefánia vagdalt, fasírtgolyó (pl Gombás gombócok
Hozzávalók: 50 dkg darált marha és sertéshús, 30 dkg vegyes erdei gomba, 2 tejbe áztatott; kinyomkodott kifli, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, köménymag, majoránna, só, zsiradék, olaj.
Elkészítése: Reszelt hagymát párolunk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, sóval, köménymaggal és borssal ízesítve megpirítjuk. Összekeverjük a darált húsokat a gombával, hozzáadjuk a kifliket, a zúzott fokhagymát, a tojást, a sót és a majorannát. Ezután kisebb pogácsákat formálunk belőle, és ropogósra sütjük.)
körömpörkölt bográcsban (ha van rá lehetőség), rántott hús, egy jó tyúkhúsleves,
Dinsztelt kacsacomb
Hozzávalók: 4 db kacsacomb kicsontozva, 3,5 dl vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 póréhagyma felszeletelve, 1 babérlevél, 2 vékonyra vágott sárgarépa, 2 hagyma, só, bors.
Elkészítése: A kacsacombokat kössük össze egy madzaggal. Keverjük össze a 2,5 dl bort a fokhagymával, póréhagymával, babérlevéllel egy tálban, sózzuk, adjuk hozzá a kacsacombokat, és hagyjuk pácolódni 6 órán keresztül, néha forgassuk meg. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (6-os fokozat), csöpögtessük le a kacsacombokat, tegyük félre a páclevet, a felszeletelt répával és hagymával pirítsuk a lábakat 20 percig egy serpenyőben. Közben öntsük bele egy tejforralóba a páclevet, sózzuk, borsozzuk, forraljuk fel. Vegyük ki a serpenyőből a kacsalábakat, és tartsuk melegen. Ezután a felforralt páclébe öntsük bele a maradék bort, és újból forraljuk fel. Vegyük le a madzagot a kacsacombokról és szeleteljük fel. Előmelegített tányérra tegyük a szeleteket, és csurgassunk rá egy kicsit a szaftból.
Ha szeretitek a halat, egy jó halászlé bográcsban, esetleg sült hal,
Hét lány csirke
Hozzávalók: 4 csirkecomb, 8 közepes burgonya, 2 hagyma, 1 fej fokhagyma, 10 dkg vaj, 3 dl olaj, borsikafű, kakukkfű, zsálya, petrezselyemzöld, rozmaring.
Elkészítése: A burgonyákat alaposan megmossuk, almamagozóval átfúrjuk, és a finomra vágott hagymával és fokhagymával kikevert vajjal megtöltjük, és fóliába csomagoljuk. A csirkecombokat kicsontozzuk, sózzuk, meghintjük a zöldfűszerekkel, ráöntjük az olajat, és legalább egy órán át pácoljuk. Forró faszénen megsütjük először a burgonyát, mert az tovább melegen marad, majd pedig a combokat, és azonnal tálaljuk.
Pacalpörkölt tarhonyával, süthetsz lángost, (elég olcsó és nagyon laktató). Egyelőre ennyi ötletem van!
Ha kell egy recept, amit esetleg nem írtam le, jelezd és leírom neked! :)
Remélem tudtam segíteni! :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!