Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket szokás karácso...

Milyen ételeket szokás karácsonyra, és szilveszterre készíteni?

Figyelt kérdés

2012. szept. 30. 17:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Karácsony:

- halászlé, rántott hal;

- töltött káposzta;

Szilveszter:

- kocsonya;

- éjjel virsli;

- újév napján lencsefőzelék;

Nálunk az a "menü".

2012. szept. 30. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

karácsony:

-halászlé

-töltött káposzta

-pulyka

-bejgli

-pozsonyi kifli

-hidegtálak

szilveszter:

-virsli

-sült malac

-virsli

-lencsefőzelék

-bármilyen édesség, én nem tudok kifejezetten szilveszteri csemegéket :) olyankor úgyis inkább a pezsgő dominál..

2012. szept. 30. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Karácsonykor hal valamilyen formában, mákosguba, beigli, kocsonya.

szilveszterkor hidegtálak, majd lencsesaláta, korhelyleves és még ezerféle más, ahány ház annyi szokás.

a gesztenyés pulyka is nagyon karácsonyi:)

2012. szept. 30. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Én nem tartom ezeket a "kőbe vésett " szokásokat, azt készítek, amit szeret a család, aminek lehet, hogy semmi köze az adott ünnephez. finom legyen, és szeressék.
2012. szept. 30. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
89%

mi ezeket szoktik karácsonykor

húsleves, halászlé, roston csirke zöldségekkel, rántott csirkemell, lesütött máj, lecsós szelet, párolt gombafejek, hurka, kolbász, kacsacomb, töltött káposzta

kukoricás petrezelymes rizs, vajaskrumpli, hagymáskrumpli

káposztával töltött paprika, céklasaláta, uborka

mézes krémes, diós krémes szelet, bejgli, kalács, kuglóf, hatlapos, isler, hókifli, mézeskalács, linzer


újév

lencseleves füstölt hússal, lencsefőzelék főtt tarjval, bőrös malacsült krumplival

kókuszgolyó, pogácsa, perec, mirindaszelet

2012. szept. 30. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ.1-2 dolgot tuti kipróbálok majd. :)
2012. szept. 30. 23:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Karácsony szentestére: disznótoros: hurka-kolbász-pecsenye sült, párolt káposztával, a többi napokra töltött káposzta, húsleves, sertés vagy marhapörkölt.

Beigli, szalagos fánk, egyéb apró sós-édes süti.

Szilveszter vacsira: husi leves, malac-sült valami körettel (kidúrja a sárból az aranyat), újév napján lencse-leves, és a malac-sült-maradékhoz valami könnyű főzeléket csináltunk, általában olyat, ami kissé savanykás, ecetes (= másnapos, beteg gyomornak) :))))

2012. okt. 1. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Karácsonyra töltött kappan, (Töltelék: tejben áztatott kenyérbél, a kappan mája, előre pirított, apróra vágott hagyma, kevés fokhagyma, petrezslyem, tojás, esetleg kevés apróra vágott gomba, de ez nem fontos).

Mákos, diós beigli.


Szilveszterre malacsült vagy székelykáposzta (töltött is lehet, de az munkásabb).

Újévkor reggel korhelyleves, délben lencsefőzelék bennefőzött füstölt csülökkel.

Rétes vagy pite, a bejgli is jó, ha még maradt karácsonyról. (Nálunk sose marad...)


Jó étvágyat!

2012. okt. 2. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!