Mit főzzünk szilveszterre?
A lencsét én sem szeretem, ezért mindig sárgaborsót főzök, ugyanolyan apró szemű, (= sok pénz) ráadásul a színe sokkal inkább hasonlít az aranyra. Ebből főzök levest szilveszter napján ebédre, a maradék újév napján főzelékként használható a sülthöz.
Menü:
Szilveszterkor:
Ebéd: Sárgaborsó leves + mákos tészta lesz. (Legyen a következő évben annyi húszezresem, ahány szem mák lesz a tésztán!)
Vacsi: hurka-kolbász, sertés-sült hagymás törtkrumplival, savanyúság, süti. (a sertés előtúrja a szerencsét)
Újév napján:
Ebéd: sárgaborsó főzelék + rántott husi sertésből
Vacsi: majd ami a kezembe akad, vagy amire ráéhezek az elkészült kajákból.
Boros sült:
A sütni való husit előtte sózd, borsozd be.
Apró krumplit héjában főzz meg félig, pucold meg, vágd ketté. Lila-hagymát, de jobb a fehér hagyma vágd 4-be, sózd be.
Zsírban forgasd át fehéredésig a husit, majd rakd mellé a krumplit és a hagymát. Kb. 2 deci fehér borral öntsd fel fedő alatt párolni. Ha puha a husi, süsd ropogós pirosra. Mellé párolt káposztát, vagy akármilyen zöld salit készíthetsz.
palócleves, káposztaleves, sertésraguleves, májgombócleves
boros narancskrémleves szegfűszeggel
sertéstokány, sertésragu, májragz tésztával, rizzsel
sült oldalas, lecsós karajszeletek tarhonyával/vajaskrumplival+barackbefőtt
kókusztekercs
sajtos-sós pogácsa perec
almás-kekszes
székelykáposzta tejföllel
gulyásleves, sajtos-szalonnás-tejfölös lángos
frankfurtileves, tormás-sonkatekercs bagettel, uborkával
virslistáska, pizza, gyros
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!