Milyen a chilipaprikás Halászlé?
Figyelt kérdés
Valaki már próbált így készíteni ételt?2012. szept. 29. 16:57
1/2 anonim válasza:
Sokban nem különbözik a megszokottól, csak figyelj, hogy mennyire fözöd erösre - máshogy kell adagolni a csili fajtájától függöen.
2/2 anonim válasza:
Na akkor figyelj ide egy kicsit!Én a halászlé nagy mesterének tartom magamat.Nagyon nem csipázom azt amikor valaki fél téglával veri a mellét,hogy a csípős az igazi!Tudniillik e fűszernövényben a KAPSZAICIN felelős a csípős ízért.Mivel nem csak magamnak készítek halászlét,így csípőspaprikát csakis a saját adagomba teszek,és akinek kell az kívánságra tesz bele magának.Szóval másokra is kell gondolni.Ami a chilipaprikát illeti az a piacokon,de leginkább a kelet-ázsiai boltokban lehet beszerezni többfélét.Ezek vásárlása előtt tájékozódj a google-n,mert van ami édes,és erősen csípős,és persze az árakról is,mivel némelyik ára elég borsos.Sose főzd bele a halászlébe,mert égetően csípős lesz.Az a halászlé sem jó,amikor az íze helyett a poklot érzed.Tehát a chilit csakis apránként(kis karikákra vágva) adagolva egy tányér halászléhez.Akkor a jó,ha a két íz együtt dominál,azaz finom is,és csípős is.Egyébként a chili helyett magyar csípőspaprika is megteszi,ne muszáj odavágni a pénztárcának.De ha mindenképpen chili kell,a fővám téri(Budapest) vásárcsarnok mellett van egy nagy ázsiai élelmiszer üzlet,ott kedvedre válogathatsz.Remélem segítettem a válaszommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!