Sose sütöttem semmilyen sütit, mivel kéne kezdenem?
Muffin.
Nagyon egyszerű és nagyon hamar meg van.
Paprikás krumpli. :D
Viccet félre téve, szerintem valami piskótával kéne kezdened.
Mind a három nagyon egyszerű, és finom. Csak össze kell keverni, és mehet a sütőbe
Joghurtos-gyümölcsös
Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 tojás
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg vaj
másfél bögre joghurt
másfél bögre gyümölcs
A vajat olvaszd meg, a hozzávalókat egy nagy tálban jól dolgozd össze a liszttel. A gyümölcsöt, ha szükséges, aprítsd fel, majd forgasd meg egy kevés lisztben, hogy ne süllyedjen le a süti aljára.
Öntsd a tésztát egy kivajazott-kilisztezett tepsibe. Előmelegített sütőben süsd a tésztát tűpróbáig.
Kakaós süti
Hozzávalók:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
15 dkg vaj
1 tojás
sütőpor
fél bögre apróra tört csokoládé
2 púpozott evőkanál kakaó
A puha vajat keverd ki a cukorral, majd add hozzá a tojást. Ehhez add a többi hozzávalót, majd keverd el az egészet alaposan. Előmelegített sütőben közepes lángon süsd meg, körülbelül 25 perc kell neki.
Bögrés lepény
Hozzávalók:
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 csomag sütőpor
2 tojás
2 tejföl
A tojásokat és a cukrot keverd el, majd add hozzá a többi összetevőt, és keverd simára az egészet. Öntsd kivajazott és liszttel megszórt tepsibe az egész masszát. Előmelegített sütőben süsd, míg szép aranybarna nem lesz. Ebbe a süti-alapreceptbe tulajdonképpen bármit beletehetsz ízesítőként: gyümölcsöt, csokit, szárított gyümölcsöket, fűszereket.
Én a piskótával kezdtem.
az a legegyszerűbb süti.
Ahány tojás annyi nagy kanál liszt meg cukor.
Pl:
8 tojás Külön szeded a fehérjét a sárgájától.
A sárgájába teszel 8 kanál cukrot, és jól kikevered
a fehérjét kemény habbá felvered és aztán össze kevered és teszel hozzá 8 kanál lisztet és jól kikevered.
Ki vajazott tepsiben öntve elő melegített sütőben 20 perc
Lekvárral gyümölccsel kinálhatod
Sztem meg a legegyszerűbbek: pogácsa, linzer, muffin
A piskótával könnyen lehet kudarcélményed ezeknél viszont szinte lehetetlen hibázni
Én is egyszerű bögrésmákossal kezdtem. Majd jött a piskóta, előszőr magában (ilyenkor csokiönttel le tudod önteni és nagyon finom lesz, mint régen a menzán szokták). Után a gyümölcsös piskóták jöttek.
Majd csúsztatott palacsinta.
De ha még nem vagy biztos magadban, kezdheted sütést nem igénylő sütikkel, pl. tiramisu. Ha Szarvasi Mascarponéból csinálod és követed a receptet, amit a fedelében feltüntetnek, akkor nem lehet elrontani :) Nálunk a család nagy kedvence.
Egyszerű kakaós süti:
25 dk liszt, 25 dk cukor,2,5 dc tej, 10 dk margarin/vaj, 1 tojás, 4 dk kakópor, egy cs. sütőpor.
a cukrot a tojással, margarinnal habosra keverni, bele a tej, majd a sütőporos liszt, kakaó.
alaposan kikeverni, majd egy sütőpapírostepsibe önteni.
lehet bele mezsolát, lecsurgatott meggyet keverni, de önmagában, vagy lekvárral megtöltve is finom.
tetejét porcukrozni.
kb 30 perceig kell sütni, de közben egyszer a közepébe szúrt villával ellenőrizni, nem ragacsos-e. ha tiszta a villa, akkor már jó a süti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!