Ezekbol milyen sutit tudnek sutni?
Van 4 tojasom, vanilias puding por. kakaopor, liszt cukor so olaj sutopor /vaniliascukor nincs/ margarin mez tej oszibarack
kerlek receptett is irjatok
koszonom
Ha van tortaformád, csinálj gyümölcstortát.
egy alaprecept, ami nagyon egyszerű és finom gyümölcstortához.
-14 deka liszt,
-14 deka porcukor
-2 tojás,
-fél deci olaj
-fél deci melegvíz
- egy púpozott teáskanál sütőpor (kb fél csomag.)
a tojásokat szétválasztod, a fehérjét kemény habbá vered.
a sárgáját habosra kevered a porcukorral,beleteszed az olajat,a vizet, és a sütőporos lisztet. a fehérjét lazán hozzákevered.
a formát alaposan kikened zsiradékkal és belisztezed.
beleöntöd a masszát, és kicsit mozgatva hagyod szépen elterülni. előmelegített (180 fok) sütőbe teszed. kb 5 percig ezen a lángod sütöd, majd egy kicsit mérsékeled. 15 perc múlva szépen felemelkedik, egy fogpiszkálóval ellenőrzöd a közepét is, és, ha nem ragad, egy vizesruhára teszed. egy nagyobb tányért bevajazol éa ráteszed a torta tetejére. egy ügyes mozdulattal megfordítod. a forró formát is betakarod vizesruhával, hadd gőzölögjön. (ekkor válik el a formától)egyszer-kétszer meg is ütögetheted, majd óvatosan leemeled a formát.
3 deci tejből egy vaniliás pudingot előírás szerint
megfőzöl, a torta mélyedésébe öntöd. kirakod szépen legyezőszerűen őszibarack szeletekkel.
legjobb lenne rá tortazselé, de anélkül is finom.esetleg egy kis olvasztott mézzel átkenheted a gyömölcsöt, így kevésbé szárad.
kapcsos formában is elkészíthető.
leírva hosszú, de megcsinálni gyorsan megy:)
koszonom
Megcsinaltam a tortat es nagyon jo lett koszonom
Nagyon szívesen. kicsit aggódtam, esetleg túl szájbarágósan írtam, és hoszan, de akkor nem volt hiába:)
örülök, hogy sikerült és ízlett.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!