Darált húsból pörkölt? Lehet olyat? Végül is íze ugyan az lesz nem?





Nem egészen ugyanaz. A pörköltnél a húsdarabok felszíne megpörkölődik, a hús leve nemtud kifolyni, így belülről párolódik. A darált húsnál nem nagyon lehet erről beszélni, kiszárad az egész.
Viszont ha ugyanúgy elkezded pirítani és felöntöd paradicsomlével, teszel bele egy-két olaszos fűszert (bazsalikom, oregano, kakukkfű), akkor csinálhatsz egy jó bolognai szószt!





Én majdnem mindent darált hússal csinálok:-)
De valóban figyelni kell, több víz, esetleg paradicsom, mert kiszàrad (jártam úgy vele, hortobágyi palacsintánál:-/)





Például a rakott dolgokhoz is pörköltszerűen készítem el a darált húst.
Rakott -zöldbab





rakott -kelkáposzta
-padlizsán
Szia! Persze, hogy lehet!
A rakott dolgokat alapból azzal csinálom, pl. rakott brokkoli, rakott zöldbab, rakott karfiol, hortobágyi húsos palacsinta, lasagne, és a paradicsomos-húsos spagettit/makarónit is.
A megpucult, apró kockára vágott vöröshagymát kevés olajon vagy zsiradékon megpirítjuk, utána a darált húst ebbe beleforgatjuk, és pirítjuk tovább, hogy a hús megfehéredjen. Ekkor felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük. (só, bors, paprika, fokhagyma, majoranna, ha paradicsomosat csinálsz, akkor kevés bazsalikom, oregánó mehet még bele.)
:))










2. vagyok.
Utolsó amit írt, azt csinálom én is leggyakrabban.
Meg rakott tészta különböző variációban (darált húst simán hagymán lesütöm, valamilyen zöldséggel összefőzöm, és vagy tejszínes/tejfölös, vagy paradicsomos szósz rá, ezt ráöntöm tepsiben a tésztára, megszórom sajttal.)
Darált húsos lecsót is lehet pl...





Személy szerint darált húsból pörköltet még nem készítettem, abból nálam fasírozott, vagy stefánia vagdalt, vagy rakott cuccok (káposzta, tökféle) töltött paprika, töltött káposzta, hasonlók mennek.
Pörköltnek a kockára vágott csontos és csont nélküli színhúsokat szeretem.
Szerintem (= az én ízlésem szerint) daráltból a pörkölt lehet, hogy túl kövérnek, mócsingosnak hatna.
Ízlések és pofonok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!