Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Darált húsból pörkölt? Lehet...

Darált húsból pörkölt? Lehet olyat? Végül is íze ugyan az lesz nem?

Figyelt kérdés
2012. szept. 20. 23:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
41%

Nem egészen ugyanaz. A pörköltnél a húsdarabok felszíne megpörkölődik, a hús leve nemtud kifolyni, így belülről párolódik. A darált húsnál nem nagyon lehet erről beszélni, kiszárad az egész.

Viszont ha ugyanúgy elkezded pirítani és felöntöd paradicsomlével, teszel bele egy-két olaszos fűszert (bazsalikom, oregano, kakukkfű), akkor csinálhatsz egy jó bolognai szószt!

2012. szept. 20. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
*nem tud kifolyni
2012. szept. 20. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

Én majdnem mindent darált hússal csinálok:-)

De valóban figyelni kell, több víz, esetleg paradicsom, mert kiszàrad (jártam úgy vele, hortobágyi palacsintánál:-/)

2012. szept. 21. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Kedvet utolsó! Ha van még pár recept ötleted darált húsból, akkor örülnék neki ha leírnád :)
2012. szept. 21. 00:36
 5/13 anonim ***** válasza:

Például a rakott dolgokhoz is pörköltszerűen készítem el a darált húst.

Rakott -zöldbab

2012. szept. 21. 01:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

rakott -kelkáposzta

-padlizsán

2012. szept. 21. 01:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim válasza:

Szia! Persze, hogy lehet!

A rakott dolgokat alapból azzal csinálom, pl. rakott brokkoli, rakott zöldbab, rakott karfiol, hortobágyi húsos palacsinta, lasagne, és a paradicsomos-húsos spagettit/makarónit is.

A megpucult, apró kockára vágott vöröshagymát kevés olajon vagy zsiradékon megpirítjuk, utána a darált húst ebbe beleforgatjuk, és pirítjuk tovább, hogy a hús megfehéredjen. Ekkor felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük. (só, bors, paprika, fokhagyma, majoranna, ha paradicsomosat csinálsz, akkor kevés bazsalikom, oregánó mehet még bele.)


:))

2012. szept. 21. 02:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
Én a helyedben chilis babot készítenék belőle. :)
2012. szept. 21. 05:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Utolsó amit írt, azt csinálom én is leggyakrabban.

Meg rakott tészta különböző variációban (darált húst simán hagymán lesütöm, valamilyen zöldséggel összefőzöm, és vagy tejszínes/tejfölös, vagy paradicsomos szósz rá, ezt ráöntöm tepsiben a tésztára, megszórom sajttal.)

Darált húsos lecsót is lehet pl...

2012. szept. 21. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Személy szerint darált húsból pörköltet még nem készítettem, abból nálam fasírozott, vagy stefánia vagdalt, vagy rakott cuccok (káposzta, tökféle) töltött paprika, töltött káposzta, hasonlók mennek.


Pörköltnek a kockára vágott csontos és csont nélküli színhúsokat szeretem.

Szerintem (= az én ízlésem szerint) daráltból a pörkölt lehet, hogy túl kövérnek, mócsingosnak hatna.

Ízlések és pofonok....

2012. szept. 21. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!