Pásztortarhonya, imádom, tetején a jó ropogósra kisütött szalonnával megszórva. :-)
Itt egy cepet, én kolbászt nem szoktam beletenni, de jó sok szalonnakockát pirítok hozzá.
Ez a krumplis tarhonya, biztos, hogy nem fog odaégni. Alföldi kubikusok étele volt, de még ma is igen elterjedt kaja. Nálam "szombati" kajaként szerepel, gyorsan kész.
Én a "pásztortarhonyát" máshogy készítem mint az előttem válaszoló.
Veszek egy csomag mexikói zöldségkeveréket. Megfőzöm.
3-4 pár felkarikázott virslit egy fej apróra vágott vöröshagymával megpirítok.
Megfőzöm a tarhonyát. Kevés olajon megpirítod, 2x annyi vizet öntesz rá mint amennyi tarhonya van a fazékban, adsz hozzá sót. Takarékon főzöd 15-20 percig, szigorúan fedő alatt, és 2-3 alkalommal jól keverd át. Nekem régen sose sikerült a tarhonyám, de amióta így készítem, mindig tökéletesre sikerül. :)
Na, amikor kész a tarhonya, a mexikói zöldség, és a virsli is, az egészet egy nagy fazékba öntöm, fűszerezem, sóval, borssal, és jól összekeverem.
Imádjuk! :)
Kb. így néz ki, csak ebbe még ugye a virsliket is bele kell képzelni. :) Illetve a receptben szerepel, mustár, paradicsom / sűrített paradicsom, bor. Na én ilyeneket nem teszek bele mert a párom nem enné meg. Szóval én csak egyszerűen fűszerezem az egészet.
Köszönöm a válaszokat. Mentek a zöld pacsik :)
Alakul a szombati ebédötlet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!