Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok írni kipróbált mákos...

Tudnátok írni kipróbált mákos guba receptet?

Figyelt kérdés

Apukámmal vagyok itthon mert anyu és a tesóm elutaztak nyaralni...

Apa imádja a mákot és hétfőn nem lesz itthon. Szeretnék neki mákos gubát csinálni meglepetésből csak nemtudom hogy szereti(sütve vagy tojással vagy mézzel.....). Valami bevlt recept van amit mindenki szeret?

Köszi a vâlaszokat

(Sutottem mar egyedul citromtortát is tehat ezzel nincs gond)

2012. aug. 12. 00:09
 1/8 anonim ***** válasza:

Aranyos vagy, sajnos rég készítettem így nincs meg a recept.

Esetleg nosalty.hu-n van hozzászólási lehetőség, elolvashatod a véleményeket, illetve sorrendbe lehet rakni népszerűség szerint is. Írd be a kereső részbe.

2012. aug. 12. 00:32
 2/8 anonim ***** válasza:
[link] :)
2012. aug. 12. 01:14
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Én így szeretem a mákos gubát.

A kiflit felaprítom,és eláztatom forralt tejjel. Majd a cukros,darált mákot rászórom. Én jó mákosan szeretem így sokat szórok rá. Majd tálalom és esze. Mellé hideg tejet iszom.

A páromnak a tejes kiflit megsütöm egy kicsit,és utána szórom meg mákkal.

2012. aug. 12. 02:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne felejtsd el előző nap megvenni a kiflit, és rakd nejlonba, hogy ne száradjon, hanem szikkadjon. Frissből nem jó csinálni.

A többit, meg te tudod, hogy szereti. Én mindig mézzel eszem, tálaláskor csurgatok rá mézet.

2012. aug. 12. 08:37
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket. Jöhet még
2012. aug. 12. 10:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is leöntöm forralt tejjel,de én szándékosan kiszárítom a kiflit. Amikor jó száraz akkor öntöm rá a tejet.Mákkal szórom le.
2012. aug. 12. 11:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Szikkadt kiflit meglocsolom meleg ,vaniliás cukoros -vajas(olvasztott) tejjel,összekeverem porcukros mákkal és beteszem a sütőbe kicsit.Imádom.
2012. aug. 12. 13:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Én felkarikázom a szikkadt kiflit, meleg, cukros tejbe mártom épp csak annyira, hogy megszívja jól magát, de ne ázzon szét, majd kiszedem egy jénaiba vagy bármibe, amiben meg lehet sütni. A darált mákot összekeverem porcukorral, rá a tejes kiflikre, átkeverem és be a sütőbe, hogy egy kicit megkapja az alját. Ha lusta vagyok, akkor csak serpenyőben forgatom át, ha sok időm van (és van maradék tojásfehérje), akkor felvert cukros tojáshabot is teszek a tetejére, úgy sütöm meg.
2012. aug. 12. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!