Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki ajánlana jó (már...

Valaki ajánlana jó (már kipróbált) tortalap receptet?

Figyelt kérdés

Szeretnék sütni egy sima tortalapot, hogy ne készen vegyem meg, és megtöltsem, hanem én süssem meg a tésztáját is.

Ezt találtam neten, nem tudom, jó-e.:S

[link]


Ha bárkinek lenne már kipróbált, bevált receptje, azt szívesen venném. :)


2012. jún. 22. 18:50
 1/9 anonim ***** válasza:

Milyen vastagat szeretnél? 6 tojásból körülbelül olyan 5 cm vastag lesz, ezt 2 felé tudod vágni, de 3 felé már nem.


Így készítsd:6 tojás sárgáját és fehérjét kettéválasztod külön tálba, a sárgájába beleraksz 6 kanál cukrot, és robotgéppel kikevered addig, amíg nem lesz fehéres. Aztán hozzáadsz 6 kanál lisztet, belekevered, majd egy csomag sütőport is belekeversz. Végül verd keménnyé géppel a 6 fehérjét, és forgasd bele a sárgájás masszába, lehetőleg ne törd össze nagyon a habot. Előmelegített sütőben süssed, vajazott, lisztezett tepsiben.:)

2012. jún. 22. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, ha vastagabbat vagy vékonyabbat akarsz, akkor ugyanez a szabály: annyi kanál liszt és cukor, ahány tojás.
2012. jún. 22. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

köszi szépen a válaszod :)

nekem elég lenne olyan vastagságú, amit kétfelé tudok felvágni.

és hány percig, hány fokon kell sütni?

2012. jún. 22. 20:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Ezt itt írta még valaki, nagyon egyszerű, nekem bevált:

30dkg lisz, 4 egész tojás,2dl valamilyen gyümölcslé /alma, narancs, vagy akár befőttlé is lehet/ 2dl sima étolaj,25dkg cukor, egy sütőpor.Az egészet összekevered, beleöntöd egy tepsibe v. tortaformába és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöd.


Annyi, hogy én nem tudom szépen félbevágni, így azt szoktam, hogy mindennek a felét veszem. Ha kész, újra. Tehát 2 lapot csinálok és rakom össze:-)

2012. jún. 23. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja, nekem kb 10-15 perc alatt sül meg.
2012. jún. 23. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Amit én írtam, az az igazi piskóta tortalap recept. (első vagyok). olyan 15-20 süsd, majd egy tűt szúrjál bele néhány helyen. Ha a tűre még ráragad egy kis tészta, akkor nem sült meg eléggé, de ha nem ragad rá, akkor kész, kiveheted.
2012. jún. 23. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy csinálom, hogy ahány tojás annyi kanál liszt és cukor. Általában rétesliszttel csinálom, mert habkönnyű lesz tőle és nem száraz. De legutóbb nem volt otthon réteslisztem és a sárgáját a cukorral egészen krémesre habosra kevertem pluszban...hihetetlen jó lett. Remélem segítettem.
2012. jún. 23. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja bocs..rétesliszt helyett sima lisztet tettem mikor nem volt :)
2012. jún. 23. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat:)

igen, én is külön-külön szeretném megsütni a 2 tortalapot,hogy aztán összetehessem. Remélem, nem lesz úgy túl vastag.:)

2012. jún. 23. 22:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!