Valaki ajánlana jó (már kipróbált) tortalap receptet?
Szeretnék sütni egy sima tortalapot, hogy ne készen vegyem meg, és megtöltsem, hanem én süssem meg a tésztáját is.
Ezt találtam neten, nem tudom, jó-e.:S
Ha bárkinek lenne már kipróbált, bevált receptje, azt szívesen venném. :)
Milyen vastagat szeretnél? 6 tojásból körülbelül olyan 5 cm vastag lesz, ezt 2 felé tudod vágni, de 3 felé már nem.
Így készítsd:6 tojás sárgáját és fehérjét kettéválasztod külön tálba, a sárgájába beleraksz 6 kanál cukrot, és robotgéppel kikevered addig, amíg nem lesz fehéres. Aztán hozzáadsz 6 kanál lisztet, belekevered, majd egy csomag sütőport is belekeversz. Végül verd keménnyé géppel a 6 fehérjét, és forgasd bele a sárgájás masszába, lehetőleg ne törd össze nagyon a habot. Előmelegített sütőben süssed, vajazott, lisztezett tepsiben.:)
köszi szépen a válaszod :)
nekem elég lenne olyan vastagságú, amit kétfelé tudok felvágni.
és hány percig, hány fokon kell sütni?
Ezt itt írta még valaki, nagyon egyszerű, nekem bevált:
30dkg lisz, 4 egész tojás,2dl valamilyen gyümölcslé /alma, narancs, vagy akár befőttlé is lehet/ 2dl sima étolaj,25dkg cukor, egy sütőpor.Az egészet összekevered, beleöntöd egy tepsibe v. tortaformába és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöd.
Annyi, hogy én nem tudom szépen félbevágni, így azt szoktam, hogy mindennek a felét veszem. Ha kész, újra. Tehát 2 lapot csinálok és rakom össze:-)
köszi a válaszokat:)
igen, én is külön-külön szeretném megsütni a 2 tortalapot,hogy aztán összetehessem. Remélem, nem lesz úgy túl vastag.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!