Tudnátok írni egy nagyon finom és már kipróbált tonhalkrém receptet?
arányokkal ha lehet kérnem :)
Előre is köszönöm!
Arányt nem tudok, szemre és ízlelésre szoktam.
Olajos tonhal ami már össze van törve. 2 db ha sokan vagyunk, 1 ha csak 2 főre készítem. Margarin és mustár. Mindkettőt finoman adagolom hozzá és villával folyamatosan összedolgozom. Közben kóstolom. A margarin segít a szárasságán (mivel az oljat/vizet leöntöm róla) a mustár pedig pikánsá teszi.
arányt én sem tudok. én főtt tojással töröm össze és majonézzel, mustárral, borssal ízesítem.
de volt, hogy majonéz helyett kecsappal lazítottam. finom mindenképpen.kenhető állagúra készítem és pirítósra kenem.
Én így készítem:
Tonhalkrém
2 db aprított tonhalkonzerv olajos vagy sós lében
petrezselyem
só, bors
mustár
majonéz
A tonhalkonzervről leöntöm a levet, majd a tonhalat tálba teszem. Hozzáadok ízlés szerint sót, borsot, mustárt és majonézt, és habosra keverem. A végén aprított petrezselymet teszek bele, és ha szereted egy pár csepp citrom levet.
Egy nagy konzervhez 2 púpus evőkanál tejfölt, fél citrom levét, egy késhegynyi borsot, egy csipet sót keverek.
Az olajat nem szoktam elönteni. Néha teszek bele aszalt paradicsomot vagy paprikát, hagymát, fokhagymát is. Az ízesítés csak a képzeleten múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!