Mit szoktatok vacsorára enni/készíteni?
Párom kiakaszt :) Nem tudja soha kitalálni mit akar enni vacsorára, napközben nem vagyunk otthon, mindkettőnk azt eszik amit tud. Szívesen főznék rendesen estére, de nehéz kaját nem jó ötlet, meg elmegy vele rengeteg idő, mire kész. Tejberizs, tejbegríz desszertnek számít nála, az nem jó, de bármi mást kitalálok, az se...komolyan én nem tudom mit találjak ki, más mit eszik? :) Persze szoktam főzni is rendszeresen, de azt akkor, ha korábban érünk haza. Amikor 8-kor, nem tudok neki állni akármit főzni, hogy 10-re legyen asztalon...
Szóval ötleteket szeretnék kérni, ki milyen gyors, egyszerű vacsorát szokott főzni, ami azért laktató is. :) Hátha az én válogatósom is beleszeretne valami jó receptbe. :)
Nálunk nem minden nap van vacsora, mert megesik hogy 9 előtt nem is érünk haza. De ha otthon vagyonk 7-re akkor a következőket szoktam csinálnhi:
*Spenót főttojással
*egyéb főzelékek sültvirslivel
*Kínai kaják változatosan főleg rízstésztával elkészítve
*Sárgarépakrémleves (nem tejszínnel, hanem joghurttal)
*Párólt brokkoli/karfiol tejfőllel/joghurttal és *reszeltsajttal (kis pirított semlemorzsával megszórva)
*Kuszkusz zöldségesen/halasan/csirkésen
*carbonara spagetti
*sajtos tejfölös spagetti
*túrós tejfölös tészta pirított szalonnával
*majorannás csirkemály cékláva és krumplipüréve/rizzsel
*mindentbele rántottát (kolbász, sonka, hagyma,zöldség, sajt...)
*melegszendvicsek
*clubszendvicsek
Most kb ennyi jutott eszembe
Ezeket szoktam csinálni, ami gyorsan kész van:
- chilis bab, hagymás bab
- csirkemell grillezve, rizzsel
- rántott csirkemell
- sült krumpli paprikával összesütve (anyós receptje)
- főtt krumpli, zsírban megforgatva, nyers hagymával és kenyérrel (ez is anyós receptje)
- palacsinta (persze ez is csak desszert :))
- tarhonyás hús (azért jó mert nem kell rá nagyon figyelni)
- paprikás krumpli
- rántotta, tükörtojás
Hirtelen ennyi jut eszembe. Leveseket annyira egyikünk se szereti, persze megesszük, de főzni nem nagyon szoktam.
Én sokszor készítek a páromnak görhenyt.
Nyers krumplit nokedli szaggatón lereszelem, ütök bele egy tojást, fűszerezem (só, bors, majoranna, fokhagyma granulátum), teszek bele 3-4 evőkanál lisztet és kisütöm forró olajban.
Vagy szereti a lángost is.
Tegnap pedig bundás alma volt. 3-4 almát meghámozok, felvágom szeletekre, és palacsintatésztába forgatom majd kisütöm. Végül fahéjas porcukorral szórom meg a legvégén.
Pásztortarhonya :)
A tarhonyát megfőzöd, megsütsz 3-4 pár virslit egy kevés hagymával. Megfőzöl egy zacskó mexikói zöldségkeveréket, végül az egészet egy fazékba összekevered és fűszerezed.
Ez pedig a krumplis tarhonya! :)))
Készíthetsz virslit vagy főzőkolbászt is sütve + sültkrumpli, vagy főzve + mustár
Amikor van időd, főzz le egy jó adag pörköltet, és adagolva rakd fagyóba, amikor már szoros az idő, + végképp kifogytál az ötletekből, olyankor jól jön.
A férjem volt ilyen válogatós és minden nap hús kellett neki, de a maradék (másodszori tálalás) már nem tetszett neki. Ezértf:
- ha vasárnap pörköltet főztem, és abból maradt egy kicsi, akkor tudtam, hogy hétfőn abból gulyásleves lesz. De készíthetsz belőle valami rakottat is.
- a pörkölt mellé a nokedliből annyit kavartam, hogy hétfőre legyen elég tojásos nokedli vacsorának
- ha vasárnap sült volt, és abból viszonylag kevés mardt, akkor abból lett a brassói
- ha a sültből több maradt, akkor az mellé másnap-harmadnap valami főzelék (zöldbab, tök, stb.)
- ha a sülthöz hagymás törtkrumpli, abból maradjon hétfőre krumplis tésztának
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!