Mustáros/mustáros fokhagymás ételek?
pedig az finom lesz,imádom a pácolt husikat:)
de itt van egyik kedvenc husis receptem is:
ha nem szereted a gombát elhagyható,anélkül is gazdag ízű étel.
Mustáros currys csirkemellet szoktam csinálni.
Vékony szeletekre vágom a csirkemellet, sózom és tejbe teszem 1 napig a hűtőbe, másnap a tejet lecsöpögtetem, a húsra szórok kis őrölt piros paprikát és borsot, megkenem mustárral és rászórok jó sok apróra vágott foghagymát, vajban, vagy margarinban (1-2 evőkanálnyi) fehéredésig sütöm, megszórom a szaftját curry porral és lefedem, takarák lángon 1-2 percig még sütöm, hogy teljesen átsüljön. Rizzsel tálalom.
Tejfölbe keverj olajat, mustárt és sok-sok fokhagymát, enyhén sózott-borsozott husit alaposan kenj be vele, és mehet a sütőbe. Tehetsz mellé karikákra vágott vöröshagymát is. Takard le fóliával, amíg megpuhul, aztán fólia nélkül pirítsd meg. Ha a megmaradt mustáros-fokhagymás tejfölt elkevered a tepsiben maradó hússzafttal, és felforralod, akkor egy isteni finom szószod is lesz a körethez. :)
Ebben a keverékben pácolhatod is a husit, egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!